In de Belair eet je tussen de vliegtuigen2018-06-19T21:38:13+00:00

Project Description

In de Belair eet je tussen de vliegtuigen

Zoals jullie weten is de luchthaven geen onbekend terrein voor mij. Dit kon je lezen in mijn vorige blog. Ik kom hier niet alleen voor het vliegen, maar nu en dan ook eens om te eten. Op de eerste verdieping van het luchthavengebouw is er een restaurant: de Belair.

BIJPRATEN NA DE REIS

Iedereen kent wel het verplicht nummertje om vrienden of familie af te halen na hun reis. Meestal heb je hen dan voor enkele dagen/weken niet gezien. Bijpraten na de reis is dan nootzakelijk. Indien ik iemand overdag moet afhalen gaan we erna altijd naar de Belair. Het is leuk om het reisverhaal uitgebreid te horen op een ontspannende plaats. We vullen dit dan aan met een snack of pannenkoeken. Zo maak je van de verplichting toch een leuk uitstapje.

VERTREK NOOIT MET EEN LEGE MAAG

Jammer genoeg is het vaak ’s ochtends vroeg wanneer ik iemand moet afzetten. Indien het toch eens goed uitkomt is de combinatie met een snelle hap er zeker bij. Zo is het mogelijk om op een afscheid ietsje pietsie te verlengen. Want geef toe, je geliefden zien vertrekken naar een (vaak) warmer land doet je wegdromen. Wanneer het tijd is om te vertrekken kan je vanuit het restaurant de boarding meevolgen. Zo kan je nog de laatste keer zwaaien voor ze instappen. Indien je zelf op reis gaat heb ik een belangrijke tip: vertrek nooit met een lege maag! Nooit of te nimmer kan je vakantie goed beginnen als het gegrom in je maag meereist.

LUNCHEN MET EEN MOOI ZICHT IN DE BELAIR

Het kan wel eens voorvallen dat ik samen met mijn vriend een hele morgen nodig heb om de waslijst aan vervelende taakjes af te werken. Eindelijk is alles geklaard, moet je dan nog eten klaarmaken. Als wij op dat moment in de buurt van de luchthaven zijn, gebeurt het wel eens dat we daar belanden. De dagschotels zijn telkens ‘dagelijkse kost’ dus je hoort er niemand over klagen. Plus natuurlijk geen mooier zicht dan vliegtuigen die landen en opstijgen. Voor mezelf is het dus (ook) de ideale plaats als ik even lui wil zijn en het niet zie zitten om de pannen en potten boven te halen.

PRAKTISCH

De Belair is elke dag open van 10u00 tot 21.00. Meer info over de dagschotels vind je hier.

Soep van de dag was lekkere wortelsoep.

Soep van de dag was lekkere wortelsoep.

Visrolletjes waren de dagschotel.

Visrolletjes waren de dagschotel.

Als afsluiter pannenkoeken met een heel mooi uitzicht.

Als afsluiter pannenkoeken met een heel mooi uitzicht.

Leave A Comment