Project omschrijving

HANGTIME – van trampoline tot fly yoga & dance!

Het trampolineparadijs van zaakvoerders Anne Mie en Griet Strubbe op Oosteroever is in een klein jaar tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde wat indoor kidsplezier betreft. Maar de inventieve zusjes hebben nog meer in petto: Fly Yoga en Bungee Dance!

Voor spring-in-‘t-velds

Voor wie nog nooit van Hangtime heeft gehoord, een introductie. Sinds december 2017 vind je in het vroegere Earth Explorer gebouw een park met meer dan 1000 vierkante meter trampolines. Groot en klein kunnen er hun energie kwijt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Naast het klassieke springen vind je ook trampolines voor dodgeball, kan je jumpen richting basketkorven en zelfs duiken in foampits. Ook voor kleuters blijkt het dikke fun. Van 10 tot 11 uur krijgen koters onder zes jaar  het springpark voor hen alleen (in het weekend en elke dag tijdens vakanties). En de hyperuitdagende speelzone bedacht en gemaakt door De Van Hut is een bijkomende bonus voor de allerkleinsten. Hier geen felle kleuren of plastieken kooien, maar een open, tot de verbeelding sprekende plek in niveaus dat uitnodigt tot ontdekking. Via een gluurgleuf kan je ze stiekem in de gaten houden en de kruipgang staat in verbinding met de relaxzone.

Voor hippe genieters

Want er is dus ook gedacht aan de niet-springende bezoeker. Enter een instagramwaardige gigantische hangplek opgesmukt met weelderige planten, comfortabele zetels, free wifi, goede koffie en zelfgemaakte limonades.

Ondergetekende raad je die met gember trouwens aan. Overheerlijk! En geen rietjes te vinden hier, wat voor een kindvriendelijke plek toch een gedurfd statement is. Al wie de duurzame en plastiekvrije kaart trekt, krijgt van mij veel respect en liefde. Teach them young.

Deze diashow vereist JavaScript.

Mooi weer? Dan kan je even uitblazen op het gezellige zonneterras dat er sinds afgelopen zomer is. Zaakvoerster Anne Mie vertrouwt me toe dat ze nog droomt van een buitenspeelzone. Hopelijk snel wordt vervolgd.

NIEUW: lessen FLY YOGA + FLY DANCE

In de springruimte is er sinds kort een workoutzone met trussen gecreëerd waar elastieken en hangmatten kunnen opgehangen worden. Samen met Ann en Jade gingen we de uitdaging aan om van het nieuwe ‘FLY’ aanbod  te proeven.

Met FLY DANCE heeft Hangtime een primeur beet, want het wordt momenteel nergens anders in België gegeven. Lesgeefster Joke trok speciaal naar Amsterdam voor de scholing. Deze nieuwe fitnesshype komt overgewaaid uit Thailand. Het wordt ook Bungee Dance genoemd omdat je via een harnas en elastiek aan de trus hangt. De les zelf is een mix van dansen en aerobic op een stevige beat.

Deze diashow vereist JavaScript.

Reken op een total body workout waar niet alleen je hartslag stevig van in de lucht gaat. Eerst leren we hoe squatten en burpees aanvoelen, hangend aan de elastiek. Het harnas dragen bleek wennen, maar ‘oefening baart kunst’ vertrouwde Joke ons toe. Pas als ‘Who run the world’ van Beyoncé uit de boxen galmt, leren we hoe we superheldingewijs door de ruimte kunnen vliegen. Elegant deden we het nog niet en we voelden ons bij momenten eerder een stuntelige astronaut dan superwoman, maar het gaf wel meteen een kick-ass gevoel!

Hangtime Fly Yoga

Na een deugddoende pauze werden de elastieken ingeruild voor grote, blauwe doeken. Tijd voor een rustigere sessie FLY YOGA. Het was al een tijd geleden dat ik aan yoga had gedaan waardoor ik dacht dat ik er niets van zou afbrengen. Maar die vrees bleek ongegrond.

Hangtime Fly Yoga

Hangtime Fly Yoga

Dankzij de zwaartekracht gaan bepaalde poses in de hangmat juist vlotter en het maakt het net minder belastend voor je spieren en gewrichten. Voor ik het wist, hing ik ondersteboven! Blijkbaar zou dat omgekeerd hangen bijzonder goed zijn voor je concentratievermogen! De sessie werd afgesloten met een ligpose in de hangmat en een voetmassage door Joke. Zalig!

Hangtime Fly Yoga

Ook voor kinderen zijn beide sessies mogelijk in aangepaste versie en er is zelfs voor de allerkleinsten een FLY YOGA sessie met ouder erbij. Goedgekeurd door mijn vijfjarige. We werden door een denkbeeldige jungle geleid met dierenhoudingen. Van leeuw tot olifant. Mijn zoon hing er letterlijk en figuurlijk het aapje uit. Elke les belooft trouwens een nieuw thema.

Ik hoor je al! Wanneer? Hoe laat? Alle informatie over de lessen en data vind je HIER. Het FLY gebeuren is trouwens ook toegankelijk voor groepen en als teambuilding.

Hangtime Fly Yoga

Zowel voor het trampolinepark als de sportieve workouts is het wel aangewezen vooraf te reserveren. Dit kan je handig doen via de website van Hangtime: www.hangtime.be.

Hangtime, Fortstraat 128b , 8400 Oostende.