Project omschrijving

In de Madridstraat kan je Gastrobar Frenchette vinden. Apart interieur met een al even apart eetconcept aan tafel. Alle gerechtjes mag je namelijk met je tafelgenoten delen! Charlotte ging er dineren en vond dat foodsharing waanzinnig leuk.

Ostend City Queen Charlotte bezoekt Frenchette

2 BROERS, 2  KARAKTERS

Gastrobar Frenchette wordt uitgebaat door twee heel gemotiveerde horecabroers. Apart runnen ze al 2 succesvolle zaken, namelijk Bistro Mathilda en Brasserie Ocean. Maar het werd tijd om de handen in elkaar te slaan en samen voor een extra uitdaging te gaan. Die vonden ze in het voormalig Entrepot-pand van Paco Velghe. De ideale plaats voor hun nieuw gedurfd concept in de – wat we nu al mogen bombarderen tot – trendy Madridstraat. Want met horecazaken Vines Wine Bar , Chez Paulette en Belle de Jour als buren, op smakelijk vlak goed omringd!

POTLOOD & BESTELBRIEF BIJ DE HAND

Na een warme ontvangst werd ons plekje voor de avond toegewezen. Een mooi gedekte tafel met een klassiek wit stoffen tafellaken en servetten. We konden kiezen om à la carte te eten of te gaan voor het menu. Dat laatste is zeker en vast aan te raden want dan krijg je één teaser en drie sharinggerechten aangevuld door één sidedish en dit allemaal per persoon. Het leuke is de bestelbrief die je krijgt samen met een potlood. Hierop staan de gerechtjes van de dag en in overleg met jouw gezelschap kruis je aan wat je wil eten. Kiezen betekent hier zeker niet verliezen want je kan tot zeven verschillende gerechtjes aankruisen. Na een plezante discussie gaven we onze bestelbon door aan de keuken.

SHARING IS CARING

Als je met twee gaat eten, kan je dus kiezen voor drie dezelfde gerechtjes tot zes verschillende gerechtjes. Alles wordt aan tafel gebracht en dan kan het ‘eten delen’ echt beginnen! Bordje na bordje, om vingers en duimen af te likken! En het oog mag ook wat want naast ontzettend smaken, ziet het er ook allemaal fantastisch uit.

Een origineel food concept in een fantastisch leuk interieur. Voor wie niet into ‘klassiek aan tafel gaan’ is en het allemaal wat losser en casual mag, is dit adres absoluut een bezoek waard!

 

FRENCHETTE
Madridstraat 12, 8400 Oostende
Gesloten op maandag en dinsdag.
T: 0468/496078
Facebook:  frenchetteoostende
Website: www.frenchette.be

Tekst: Charlotte Dielman