Project omschrijving

Fleur de Lies: knap aanbod en leuk advies

FLEUR DE LIES, EEN ADRESJE VOOR DE FEESTEN

In het voorjaar volgt het ene verlengde weekend het andere op. Veelal gaat het samen met het ene lente-, – communie- of trouwfeest na het andere. Iedereen doet zijn best om mooi uit de hoek te komen en als het even kan ook wat budgetvriendelijk. Ik heb zelf ook een lentefeest gepland dit weekend – we noemen het “Mariefeest” – en ben op zoek naar extra inspiratie en advies voor de aankleding van de schuur die we huren.

Ik wilde al heel lang nog eens langsgaan bij Fleur de Lies in de Opex en dit is het perfecte excuus. Hun winkel vol bloemen verhuisde twee jaar geleden naar een grote pand om de hoek en ik ben echt onder de indruk van hun nieuwe aanpak! Het is veel meer dan een bloemenwinkel, maar een waar shop-adres met een knap aanbod.

ADVIES VAN FLORISTE JASMINE

Bij Fleur de Lies werken ze met vijf enthousiastelingen. Lies coördineert en kiest de decoratiecollecties, haar echtgenoot Kwinten ontfermt zich over de buitenplanten, leveringen en het aanplanten op verplaatsing. Naast hen zijn er de drie floristes. Ik word vriendelijk onthaald door Jasmine. Het is er de voorbije weken uitzonderlijk druk voor hen met moederdag en alle feesten en er is duidelijk een trend in wat de mensen verlangen. Veel klanten willen een naturelle, nonchalantere stijl: veldbloemen in eenvoudige flessen zijn helemaal in, perfectionistisch werken op oasis wordt dan weer minder gedaan.

Budgetvriendelijke oplossingen om tafels aan te kleden zijn bijvoorbeeld kleine vierkante vaasjes. Die kan je vullen met gras dat je rond je vuist tot een rondje plooit en erna een drijvende gerbera aan toevoegen. Gerbera’s vind je in alle kleuren van de regenboog. (zie foto voor een voorbeeld)

Een ander leuk idee is werken met het goedkopere gipskruid die je mooi kan combineren bij bijvoorbeeld kleine trosroosjes of trosanjers. Dat geeft een leuk, fris resultaat en kan je in mini-vaasjes of glaasjes stoppen. Klanten verwerken de bloemen altijd maar meer zelf: bij Fleur de Lies helpen ze graag combineren en geven de goeie tips mee. (lees verder)

Fleur De Lies bloemen ideale kerstgeschenk
Fleur De Lies bloemen ideale kerstgeschenk

VÉÉL MEER DAN BLOEMEN, WAT EEN CADEAU-AANBOD!

De frisse bloemen en het leuke advies zijn meegenomen, maar wat me nog het meest verbaasd tijdens m’n bezoek is het aanbod aan cadeautjes. Voor iemand anders, of gewoon voor jezelf :). Ze hebben er heel veel van Serax. Het ondertussen gekende servies van Pascale Naessens, maar ook een uitgebreide lijn van servies, chef-messen, snijplanken van Sergio Herman. Dat was onmiddellijk m’n favoriete rek….

Je vindt er naast vele binnen- en buitenplanten en mooie potten ook een heel groot aanbod van kaarsen en geuren. Voor de kenners: van Izaio, Erik en Ester, Serax, J-Line. Ook mooie plaids, originele potjes, wenskaarten, voorraadpotten en dit van merken die je niet veel tegenkomt.

PRAKTISCH

Fleur de Lies ligt in een buitenwijk van Oostende: de Opex. Voor velen even een ommetje: maar het is echt de moeite. Ze hebben klanten uit Oostende, maar ook uit Bredene, De Haan en mensen met een tweedeverblijf op de Oosteroever vinden ook hun weg naar hier. Op hun webshop vind je een voorproefje van wat ze in huis hebben. Er is een parking voorzien voor de klanten. —> Stanleylaan 61, www.fleurdelies.be

fleur de lies ideale kerstgeschenk bloemen