FITZGERALD COFFEEBAR2019-05-20T13:53:53+01:00

Project Description

FITZGERALD COFFEEBAR

Van je hobby je beroep maken… het klinkt als een perfect plan en Johan maakte er werk van met Fitzgerald. Hij werkte tot voor kort als loodgieter en volgde een barista-opleiding uit persoonlijke interesse. Thuis had hij een espresso-machine en verwende hij familie en kennissen met z’n koffie.

Sinds juli 2018 kunnen we er ook van meegenieten in zijn nieuwe koffiebar. Wat mij er aanspreekt is de gezellige, ontspannen sfeer. Een ambiance verwoorden is niet makkelijk, maar vertrouw me even 🙂 hier hangt een fijne vibe. Johan ontvangt je met een rustig enthousiasme en serveert met een grote glimlach lekkers. Hij is hier duidelijk gelukkig en dat straalt af op deze bar.

Espresso’s, iced lattes, specialiteiten van de maand… een koffieliefhebber heeft hier een ruime  keuze. Wat verder ook in het oog springt zijn de indrukwekkende taarten, die bovendien heel betaalbaar zijn. Ze zijn van @zoets.be (check die Instagram, wauw!) en worden gemaakt door starter Floor. Onder andere deze “Honey Glaze” taart stond er al op het menu: honingcake, pistachenootjes, vijgen en een likje honing, mmmmm. 

Het water is van Marie Stella Maris, per liter water die verkocht wordt bij Fitzgerald gaat een bijdrage naar schoondrinkwaterprojecten. Er liggen boeken voor coffee-addicts om ook adresjes in andere steden te ontdekken en op de achtergrond speelt ietwat dromerige muziek tijdens m’n bezoek. Johans partner werkt als politie-agente en springt bij wanneer nodig. Na een maand is deze kersverse zelfstandige heel blij met zijn carrière-switch, het voelt alsof hij nooit iets anders heeft gedaan…

Je vindt Fitzgerald pal in het centrum, in een zijstraat van het Wapenplein.

 

Leave A Comment