Project omschrijving

In de Van Iseghemlaan op enkele tientallen meters van het Casino Kursaal en het Ensorhuis, vind je deze stijlvol ingerichte ‘kafiebar’ waar ik regelmatig met een vriendin langsga.

ONTBIJT, LUNCH & APERO

De jonge uitbaters zijn enorm vriendelijk en gastvrij. Dat bleek nogmaals toen wij vorige keer zonder reservatie aankwamen in een volzette bar en de gastheer voorstelde om ons op te bellen van zodra er plaats was. Niet veel later konden we toch nog genieten van een heerlijk en rijkelijk ontbijt in een uniek, artistiek kader.

Ben je nu een grote of kleine ontbijter? Geen probleem! Van klein en zoet tot een gezonde granola bowl of zoals wij, uitgebreid en royaal met cava dabei, het kan er allemaal.

Ook ’s middags ben je welkom en kan je kiezen tussen dagverse, lekkere gerechtjes. Van toast met gerookte zalm of camembert tot een salade met roquefort. Of probeer eens een jacked sweet potato, een gepofte zoete aardappel met zalm, spek of grijze garnalen.

Helemaal leuk, is er afspreken om te borrelen. Een klein hongertje bij het ‘wijnen’ met vrienden? Dan heb je een rijke keuze aan verschillende ‘social bites’: kaasplankje, bruschetta’s, nachos, een serrano of mixes plate. Het kan er allemaal!

Expo & Kafie Oostende

FOOD &  KUNST

EXPO & KAFIE is ook een expositieruimte en interieurzaak. Zo kan je elke keer opnieuw kennismaken met het werk van verschillende kunstenaars. Heb je een leuk werk, een toffe vaas, hip bestek of een trendy stoel gespot in de zaak, zo goed als zeker of je kan het er op de kop tikken.

LEVERING AAN HUIS

Voor speciale gelegenheden of gewoon ‘zomaar’ kan je ontbijtmanden bestellen die aan huis worden geleverd of via cadeaubonnen een bestelling plaatsen voor iemand anders. Recent voegden ze ook een take-away formule toe waarbij lunchmaaltijden ook afgehaald of zelfs thuis kunnen bezorgd worden.

EXPO & KAFIE 
Van Iseghemlaan 47, 8400 Oostende
Ma. + do.: 9H30-17H30. Vr./zat./zon.: 9H30-18H30.
Gesloten op dinsdag & woensdag.
Contact: expo_kafie@icloud.com

Facebook:  Expokafie
Website: expo-kafie.be

Tekst: Anne Vandenbilcke