Project omschrijving

De Strekdam: straks gaan de lichtjes voor het eerst aan

WANDEL-HOTSPOT: DE STREKDAM

Sinds 2014 hebben we er een fantastische wandel-hotspot bij. De Westelijke Strekdam kwam er in de eerste plaats om ons te beschermen tegen hevige stormen en bracht een mooi voordeel met zicht mee: een wandeling op de nieuwe Strekdam is een aanrader voor jong en oud, voor Oostendenaar, aangespoelde en dagjestoerist.

Ik vind het er een heerlijke plaats omdat je Oostende en de kustlijn op een andere manier kunt bekijken: omringd door de zee en vanop wat afstand. Je bent er even weg van alles – zeker als het goed waait – en toch ligt de stad binnen handbereik. Met wat geluk varen er een paar boten langs je heen wanneer je er op het uiteinde staat  na een wandeling van 700m.

STRAKS BRANDEN DE LICHTJES

Wat mij betreft was die Strekdam al af, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Het maakt me dan ook erg nieuwsgierig naar het effect van de op maat gemaakte verlichting die straks voor het eerst aangestoken wordt door Eandis. Lichten die de rotsen nog meer moeten doen uitkomen, indirecte verlichting onder banken… Zo mogelijk wordt het straks nog een knappere blikvanger dan hij al was, die Strekdam. Het is onmiddellijk een reden voor ons allen om er tijdens de korte dagen van de eindejaarsperiode een wandeling te maken bij valavond, al was het maar om die kroketjes van de feestmaaltijden te doen zakken.

Alle Oostendenaars worden uitgenodigd door de stad op het Zeeheldenplein om vanop de eerste rij te kijken naar de verlichting die voor het eerst wordt aangestoken om 17u. Het Stadsbestuur en Eandis schenken voor alle aanwezigen graag een glühwein, jenever, warme chocolademelk, een kop koffie of frisdrank.