Baresther – Koffiebar met chocolade2018-06-19T21:35:45+00:00

Project Description

Baresther – Koffiebar met chocolade

Iets meer dan een jaar heeft Esther met de Baresther haar plekje gevonden in de Ensorgallerij. Een mooi, gezellig plekje waar het heerlijk ruikt naar koffie én chocolade, want daar draait het hier om. Esther heeft het voor mooie dingen, ze studeerde kunst en fotografie in Brussel… maar koos uiteindelijk voor een bar in Oostende. En daar ben ik heel blij om. Voor de collega’s van Lily is een stop bij Baresther voor take-away koffie of een warme choco ondertussen een lekkere gewoonte. Dat je er elke keer een praline krijgt heeft ons helemaal overtuigd.

VAN AUSTRALIË NAAR OOSTENDE

Esther heeft het al altijd voor horeca gehad en werkte zowat overal, maar nergens vond ze 100% haar ding. Ze is oorspronkelijk van Brugge en is via haar toenmalig lief in Australië beland. Daar is een goeie koffie wat hier een perfect getapte pint is: de normaalste zaak van de wereld dat je in elk restaurant een cappuccino of latte kunt bestellen mét mooie versiering in het melkshuim. Toen ze er werkte in een koffiebar, kreeg ze de smaak te pakken en volgde ze een cursus “Barista”. Het geraakte uit met haar lief en Esther kwam terug naar België met een certificaat waarvan er in 2012 nog niet veel wisten wat het wilde zeggen. Barista??

Via via kreeg ze te horen dat een chocoladewinkel in het centrum van Oostende over te nemen stond en… Esther belandde hier. Eerst gestart als winkel met de verkoop van koffie, thee en chocolade. Sinds augustus kan ze haar zaak tot groot plezier ook een koffiebar noemen. Van Brugge over Australië naar Oostende… en het bevalt haar. Longboarden langs de dijk, met de overzet naar de Oosteroever, een picknick op het strand ’s avonds. Ondertussen kent ze deze stad en haar voordelen al goed.

DE NIEUWE ENSORGALLERIJ

De galerij zelf – het “glazen straatje” zoals we het ook kennen –  is nu helemaal klaar na een grondige make-over en het herleeft hier. Esther is er heel dankbaar voor, want in het begin was het niet eenvoudig. De nieuwe buren van Gino’s fietsboetiek en de opstart van de herenboetiek Louis binnenkort zorgen dat opnieuw meer mensen de weg vinden naar hier. Niet langer leegstand, wél gezelligheid!

PRAKTISCH

Je vindt dit leuke adresje in de gallerij tussen de Christinastraat en de Vlaanderenstraat. Je kan er terecht voor losse bonen en gemalen koffie, verschillende theesoorten en een mooi assortiment chocolade en pralines. Warme dranken maakt Esther met liefde voor je klaar, om ter plaatse te drinken of om mee te nemen. Espresso, Latte, Cappuccino al dan niet met volle magere of sojamelk… Op dinsdag is het gesloten. Je kan haar hier volgen.

baresther
baresther
baresther

Leave A Comment