100% origineel: Entrepot Lafayette2018-06-19T21:34:40+00:00

Project Description

100% origineel: Entrepot Lafayette

My Oh My. Oostende heeft er een fantastisch nieuw adres bij: interieurzaak & café Entrepot Lafayette in de Madridstraat. Het zijn dit soort zaken waardoor we zeggen dat Oostende een kantje heeft, een sterk karakter dat zich niet zomaar laat vatten, hier voel je je helemaal in Brussel aan zee en dat bedoel ik zeer positief. Je vindt er grote en kleine unieke stukken voor elk budget, maar alles voelt uiterst origineel. Bij elk stuk vraag ik me af “Maar Paco, waar heb je dat in godsnaam gevonden?!”. Bovendien is de Entrepot ook een inspirerende en gezellige plaats om iets te drinken: een goed glas wijn, een frisse pint en goeie muziek. De ingrediënten van Paco zijn andere zaak – het bekende soul-café Lafayette om de hoek – maar dan in een iets rustiger kader waar je ook terecht kan voor een goeie babbel.

VERZAMELING VAN JAREN VER

Paco Velghe verzamelt al jaren interieurstukken die er voor hem uitspringen. Vaak hebben ze een industrieel karakter, zijn het “meubles de métiers” zoals een indrukwekkende marmeren toog, oude koelkasten en een kapblok uit een slagerij. Maar evengoed vind je er prachtige foto’s, affiches, postkaarten en vazen. Eén van de rode draden is ook het maritieme karakter van de maquettes van boten, windhappers….

BIJ ENTREPÔT HEEFT ELK STUK HEEFT EEN VERHAAL

Paco studeerde niet specifiek interieur, maar heeft passie en smaak! Elk stuk heeft een verhaal. Een tafeltje uit een villa in Genève, een blender uit New York, een vitrinekast die vroeger in het oude Oostendse Casino stond. Het is een verzameling van jaren ver en vanuit heel Europa en erbuiten. Achter één magistraal stuk schuilt een bijzonder verhaal. Paco vond een foto van Pablo Picasso in zijn atelier, zittend naast een kachel. Die foto intrigeerde hem mateloos en hij ging op zoek naar zo’n stuk. Hij bezocht zelfs een Frans museum over kachels en vond uiteindelijk zo’n exemplaar in een paardenstal in Clermont Ferrand en nu staat hij hier in Oostende.

PRAKTISCH

Entrepôt Lafayette vind je in het centrum van Oostende in de Madridstraat en is in de late namiddag en ’s avonds open van vrijdag tot zondag. Ik probeer hier al een beetje een beeld te geven aan de hand van foto’s, maar spring er vooral zelf binnen om te begrijpen wat ik bedoel.

Leave A Comment