Kerstmis ligt niet meer zo veraf en je moet nog (bijna) al jouw kerstcadeautjes halen? Wij helpen je alvast uit de nood door je enkele last-minute geschenkideeën mee te geven. Voor wie het wel al weet maar in tijdsnood zit,  vrijdag 14 december kan je in de Oostendse binnenstad lekker lang shoppen! X-mas late night shopping 14 december Oostende

VOOR HAAR

1/ Rennen, springen, vliegen, duiken, opstaan en weer doorgaan

Doorgaan naar de wellness wel te verstaan. Elke vrouw heeft nu en dan wat me-time nodig. Dit door even weg te zijn van huis om alles te vergeten. Wij kwamen alvast tot rust in Hotel Royal Astrid. Je hoeft geen hotelgast te zijn om gebruik te maken van de wellness. Een andere gevestigde waarde is Villa Aqua. Hier kan je een hele dag vertoeven in de vele sauna’s, een duik nemen in het zwembad, genieten van de vele lichaamsbehandelingen en iets nuttigen in het restaurant. Dit schreeuwt om een cadeaubon.

Het binnenzwembad van Villa Aqua.

2/ De bloemetjes buitenzetten

Tijdens de feestdagen zullen we dit figuurlijk nemen. Letterlijk daarentegen zullen we ze binnenzetten. Bij Pistache & Vanille kan je terecht voor de mooiste boeketten. Tegenwoordig kunnen we het woord ‘bloemen’ ruim opvatten. Wij gingen langs bij Fleur de Lies en we waren instant verliefd op de bijhorende decoratie. In de Christinastraat vind je het jongere zusje Greenlover , de urban stadsboetiek van Fleur de Lies.  Veel planten, cacti, vazen, potten en andere sfeerbrengers voor het interieur.

VOOR HEM

1/ Knippen – scheren – trimmen

Niet enkel vrouwen hebben nood aan een bezoek bij de kapper. BARON BARBIER gaat nog een stapje verder. In zijn uniek ingerichte zaak zorgt Bjorn voor het perfecte kapsel. Hij verzorgt niet enkel de haardos, maar ook de baarden en snorren. Uniek cadeau toch? Baron Barbier is nu al een vaste waarde in Oostende, lees hier over ons eerste bezoek in de zaak.

Meer over Baron Barbier vind je hier.

2/ Bier van ’t Koelschip

Voor degene die het nog niet weten: Oostende heeft een eigen stadsbrouwerij. Je vindt ‘T KOELSCHIP terug in de Van Iseghemlaan 101. Want geef toe… Geen enkele man zal neen zeggen tegen een goedgevulde biermand. Eén van onze Queens claimt hier zelfs dat bier de nieuwe wijn is. Ik kan haar geen ongelijk geven.

Meer over ’t Koelschip vind je hier.

VOOR DE TIENERS

1/ Bekijk het leven door een roze bril

Of een ander kleur als je niet zo fan bent van roze. Onze ogen zijn heel belangrijk en daarom moeten we deze ‘soigneren’. Zet daarom een coole zonnebril op je neus als de zon schijnt. (En voor de sterren onder ons ook wanneer de zon niet schijnt. Ja, ik voel mij aangesproken.) Je kan terecht bij verschillende winkels in Oostende waaronder:Optiek Dresen, Optiek PiersOptiek De Bruycker, Vancoppenolle en Optiek Devos.

Dresen Optiek Oostende

Optiek Dresen – Vlaanderenstraat

2/ An apple a day keeps the doctor away

We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder smartphones en gadgets. Dit geldt ook steevast voor tieners. Smaken verschillen, maar indien jouw tiener een Apple fan is dan maak je hen zeker gelukkig met een aankoop uit de Switch. De Switch is de grootste Apple Premium Reseller in België.

Meer info over de Switch Oostende vind je hier.

3/ Op een oude fiets moet je het leren

Maar ondertussen is jouw tiener in huis al een pro in fietsen. Tijd voor een hippe, nieuwe fiets want fietsen is trendy én ecologisch. Het is gezond en je wordt er ook super gelukkig van. Zeker als je 2019 kan starten met een fiets  van bij  FIETSBOETIEK GINO CARTS & BIKES. Wij neusden er hier al eens rond. Zeker een bezoekje waard tijdens de zoektocht naar jouw nieuwe fiets. (Uhm, ik bedoel die van jouw tiener.) Ook de moeite is de #ginoboutique in de Ensorgallerij, een lifestyleconceptstore met hippe hebbedingetjes en toebehoren voor de fietsliefhebber.

Meer info over Fietsboetiek Gino Carts & Bikes vind je hier.

VOOR HET GEZIN

1/ Een middagje naar de film

Kinderen entertainen is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet tijdens slecht weer. Maak je kinderen blij met filmtickets in een mooi verpakt filmdoosje onder de kerstboom. ‘Kind is koning’ en laat ze zelf kiezen welke film tijdens deze familie-uitstap. Dagelijks draait de Kinepolis films voor jong en oud. Met een beetje geluk komen de kinderen thuis en vinden ze die kleine televisie toch maar niks meer. Twee vliegen in één klap.

Meer info over het filmdoosje van de Kinepolis vind je hier.

2/ Zing mee met een musical of show

Elk jaar zijn wij te gast in het Kursaal voor de zomermusical. In de zomer van 2019 komt de musical Fame naar Oostende. Het perfecte moment om samen met het gezin naar toe te gaan.

Zomermusical 2019 Fame Kursaal Oostende

Zijn de kinderen nét iets minder geïnteresseerd in musicals dan jou? Er is natuurlijk zoveel meer te zien  in het Kursaal het komende jaar. Kindershows, concerten, stand-up comedians, … Keuze genoeg om gelijk wie met een voorstelling gelukkig te maken als cadeautje en alvast tickets voor hen te reserveren.

Meer info over het programma van het Kursaal Oostende vind je hier.

VOOR DE VRIENDEN

1/ Teamwork makes the dream work

Escape rooms zijn tegenwoordig hot. Voor degene die het nog niet kennen, is dit hét ideale cadeau. Het concept: je laat je samen met vrienden (of familie) opsluiten in een kamer om een mysterie te verklaren. De enige mogelijkheid om te ontsnappen is door een aaneenschakeling van puzzels op te lossen en dit binnen een bepaalde tijd. Samenwerken is dus de sleutel (letterlijk dan) om dit spel snel te winnen. Oostende kent ondertussen al 2 verschillende locaties: Puzzle Escape Rooms en Timescape.

2/ Uit het oog, maar niet uit het hart

Vrienden zijn voor het leven ook al wonen ze aan de andere kant van de wereld (of België). Natuurlijk is een bezoek van tijd tot tijd belangrijk. Bij Toerisme Oostende kan je vanaf nu hotelcheques per 25 euro kopen. Je bepaalt zelf hoeveel je er aankoopt en in het bijbehorend cadeaudoosje laat steken. Met deze traktatie kan de gelukkige terecht bij tientallen hotels in Oostende en boeken volgens eigen behoeftes en smaak. Je kan de cheques bestellen aan de balie van Toerisme Oostende maar ook online! Gemakkelijk! Meer info vind je hier.

Hotelcheque Visit Oostende

VOOR DE FOODIES

1/ Je hebt pralines en je hebt pralines

Klopt! Voor exquise chocolade moet je bij CHOCOLATIER OLIVIER WILLEMS  in de Alfons Pieterslaan zijn. Vorig jaar deden wij een warme oproep om te stemmen op Willems en zijn creatie, de Poppolou Rocks, een heerlijke praline op basis van het gelijknamige zilte, blonde Poppolou Noordzeebiertje. Ondertussen uitgeroepen tot de beste praline van het jaar door Gault&Millau! Voeg dus zeker een Poppolou Rock toe aan die verrukkelijke doos Willems- chocolaatjes voor de chocoholic binnen de familie.Poppolou Rocks

Meer info over Chocolatier Olivier Willems vind je hier.

2/ Liefde gaat door de maag

Een groot cliché, maar zo waar! Een heerlijke lunch of ’s avonds gezellig tafelen is altijd genieten. Naast de HotelCheques kan je bij  Toerisme Oostende ook terecht voor Rest”O”Cheques. Terug vouchers van 25 euro die je naar believen kan laten steken in een mooi doosje.  De gelukkige kan kiezen tussen tientallen restaurants in Oostende. (Jezelf uitnodigingen is toegelaten.)

De Rest"O"Cheque.

Meer info over de Rest”O”Cheque vind je hier.

Hopelijk hebben we je geïnspireerd en is de #stressmis rond de cadeautjes voor Kerst verdwenen! Veel shopplezier!