Elk jaar ben ik benieuwd naar welke internationale musicalproductie tijdens de zomermaanden neer zal strijken in Oostende. Mijn enthousiasme was groot toen het bleek om Flashdance te gaan. Gisteren trok ik met Queen Ann nieuwsgierig richting Kursaal. We trokken onze beste dansschoenen aan en lieten – gezien de zwoele temperaturen – onze beenwarmers thuis. #knipoog

Jaren ’80 Flashback

Flashdance vertelt het verhaal van de jonge vrouw, Alex. Ze werkt als lasser in een staalfabriek en ’s avonds als danseres in een club.  Haar grote droom is om het te maken als professionele danseres maar daarvoor moet ze eerst toegelaten worden op een prestigieuze balletschool. Hannah, haar balletlerares (gespeeld door de Vlaamse Anne Van den Broeck),  stoomt haar klaar voor het examen maar een romance met haar baas, Nick, brengt haar grote droom in gedrang.

De originele Flashdance-film uit 1983 was een megahit en vandaag klinken de iconische songs zoals ‘Manhunt’ en ‘What a feeling’ nog even aanstekelijk. Ook bepaalde treffende dansscènes zoals het eindeloze getrippel op de song ‘ Maniac’ of de act in de regen blijven op ieders netvlies gegrift. Ik was best benieuwd hoe dit zich zou vertalen naar een podium.

Trippelende tenen

Maar vanaf de eerste noot zat het er boenk op. De energie die de acteurs uitstralen, de fenomenale choreografie en het verbluffend goed zingen onder begeleiding van een live band. Sensationeel.

Verwacht geen exacte kopie van de film. Verrassend zijn de leuke extra’s zoals originele herwerkingen van bekende songs zoals ‘Gloria’ en nieuw materiaal. Ik had non-stop last van trippelende tenen en wiegende benen.  Heeft het te maken met jaren ’80 nostalgie? Dat ook, maar deze Britse musicalproductie is gewoon terecht topentertainment die je goesting doet krijgen om de rest van de avond verder te dansen. En dat deden we. #opnieuwknipoog

Oh, what a feeling!

Flashdance loopt nog tot en met 5/08/2018 in het Kursaal Oostende. Voor meer informatie mbt. tot de voorstellingen kan je hier terecht.