Oostende, Filmstad aan Zee

Vanavond start het Filmfestival in Oostende. Ik ben al fan vanaf het eerste uur. Tijdens de eerste edities werd er nog een etalagewedstrijd georganiseerd. Ik heb dat toen een jaar gewonnen en ik mocht mee naar het Filmfestival van Cannes. Nu kijk ik elk jaar uit naar ons eigen Filmfestival in Oostende. Dit jaar kunnen we opnieuw rekenen op een knappe master met Matteo Simoni. 😉

Ondermeer de openingsfilm Engel, is er eentje om naar uit te kijken, maar voor mij is het Filmfestival meer dan enkel goede films bekijken. Ik vind de sterleggingen altijd de moeite om dichtbij te volgen. Je waant je echt in Hollywood. Je kan heel dicht bij de acteurs en beroemdheden komen op onze eigen Walk of Fame op de zeedijk. Oostende verandert in deze week dan ook echt in een filmstad.

Zelf kijk ik vooral uit naar de komst van Matthias Schoenaerts. Ik herinner me nog goed zijn vorige passage. Er was enorm veel volk komen opdagen aan de rode loper van de Kinepolis en ik stond daar ook met een vriendin. Hij nam rustig zijn tijd om iedereen te begroeten. Toen hij bij ons kwam nam hij de gsm van mijn vriendin en hij nam een selfie van ons samen. Ik zie hem graag aan het werk en ga deze week naar twee films kijken. Een van de bekendste acteurs die al in Oostende op bezoek kwam was zeker Pierce Brosnan. Van hem kreeg ik al toen een zoen. Het was net mijn verjaardag en ik heb hem dat verteld. Hij gaf mij daarom een zoen en ik heb mijn gezicht niet gewassen. Het Filmfestival is dus altijd een leuke ervaring.

Ik geef jullie nog even mijn favoriete films mee. Er is in het programma voor iedereen wel iets te vinden.

Ook een filmpas is een aanrader omdat je veel films kan bekijken aan een kleine prijs. (https://www.filmfestivaloostende.be/nl/praktisch/festivalpas)