EEN OBSTACLE RUN IS DIKKE FUN!

VAN ZOMBIE TOT NEPTUNUS

Binnenkort kan je deelnemen aan twee verschillende obstacle runs in Oostende. Voor wie het in Keulen hoort donderen, een obstacle run is een loopwedstrijd met hindernissen. Zoals over houten muren klimmen, meters in de modder onder netten kruipen, van een meterslange natte ramp glijden en tussendoor de kilometers al lopend (joggend/wandelend mag ook) aaneenrijgen. For fun! Dat lees je goed. (knipoog)

Deze diashow vereist JavaScript.

De OSTEND ZOMBIE RACE op 28 oktober belooft een waanzinnig loopparcours van 7 km in sportpark De Schorre. Met knotsgekke obstakels in Halloween sfeer en grijpgrage zombies. En een speciale korte editie voor kinderen vanaf 6 jaar.

De NEPTUNUS RUN op 11 november is de finale obstacle run uit de spectaculaire Spartacus Series die van februari tot en met november het land doorkruist. Een pittig parcours van 10 kilometer rond het Fort Napoleon met minstens 25 hindernissen langs het strand, de duinen, de haven en de Oostelijke strekdam.

WAAROM IS EEN OBSTACLE RUN ZO PLEZANT ?

Als recreatief loper pik ik hier en daar al eens een loopwedstrijd mee. Maar ten opzichte van obstacle runs bleef ik lange tijd heel sceptisch. Ik vond dat dat niets met lopen te maken had. Teveel testosteron, gebrul en flauwekul. Maar vorig jaar schreef ik me zonder veel nadenken toch in voor de Neptunus Run, die toen voor de eerste keer in Oostende plaatsvond. Wat heb ik toen geleerd?

1.IT IS NOT A RACE

Het parcours van obstacle runs is echt wel zwaar om je te focussen op een scherpe tijd. Je moet klimmen, bukken, springen, rollen en weer opstaan. En ook nog eens kilometers lopen. Het tot een goed einde brengen, is al een overwinning op zich en ook op jezelf.

Neptunus Run 2017

© Golazo/ Spartacus Series/ Argophotography.be

2.YOU NEVER RUN ALONE

Sommige obstakels zijn echt niet van de poes. De rampen waar je op moet zien te geraken zijn als niet-getrainde vrouw (quasi nul armspieren) vaak te hoog en/of te steil om alleen op te geraken. Obstacle runs zijn daarom echt een groepsgebeuren. Ik startte met enkele vrienden en bij elk obstakel hielpen we elkaar waar nodig. Wat ik niet verwacht had, was dat zoveel onbekende krachtpatsers – die best een scherpe tijd konden neerzetten- ook altijd even stopten om de anderen te helpen en over een ramp te krijgen.

3.KEEP THE FAITH

Na de eerste kilometer had ik het al gehad. Die route in het zachte zand leek oneindig en het eerste obstakel pakte ik te voorzichtig aan. En toen draaide ik mijn mentale knop om. Of je denkt bij elke hindernis ‘oh, nee’ of je pept jezelf op en brult ‘komaan, yes, you can!’ En dan wordt het plezant. Positieve mindset behouden en dan voel je je bij elke stap een tikkeltje meer badass worden.

Neptunus Run 2017

© Golazo/ Spartacus Series/ Argophotography.be

4. KEEP ON SMILING

Iedereen zit in hetzelfde schuitje en je moet er door. Better look en feel good while doing it! Bij de Neptunus Run zag ik groepen uitgedost in superheroes of mannen in loopoutfit met een string erover. Bij de Zombie Race is het uitkijken voor mummies en frankensteins die je de daver op het lijf jagen. Het leven is al serieus genoeg. Obstacle runners zijn sowieso al een beetje gek, dus ambiance verzekerd in dergelijk gezelschap.

Neptunus Run 2017

© Golazo/ Spartacus Series/ Argophotography.be

Maar ook de organisatie doet er alles aan om de sfeer leuk te houden. Van ludieke opwarmingsacties tot  opzwepende beats om je warm te dansen. Ik heb de kou, de wind en de regen zeker gevoeld maar ik heb me geen moment afgevraagd of beklaagd waarom ik deelnam. Echt waar!

5. A RUN TO REMEMBER FOREVER

Dat is het echt wel geweest voor mij. Ik ben mezelf daar op het strand tegen gekomen. Dat gevecht met de kou en de wind was zo intens. Die obstakels waren niet mijn sterkste punt, maar ik heb ze tot één na allemaal fysiek kunnen doen en ook gedaan. Dat overwinningsgevoel, daar teer je nog dagen op voort. Geloof mij.

Meer informatie over de obstacle runs in Oostende:

 

By |2018-11-27T17:12:42+00:0016-10-2018|

About the Author:

karin gesquiere
Wie Karin nog niet in looppas is tegengekomen op de Zeedijk, kent haar misschien van haar online blogschrijfsels als ‘Mom Runs The City’. Energie krijgt ze van uitstapjes met haar gezin, bij voorkeur met zicht op zee en blik op oneindig. Van alle plekken waar ze ooit liep, brengt haar thuishaven het meeste rust.

Leave A Comment