Op ZONDAG 12 MEI vieren we Moederdag. Voor deze gelegenheid vuurden we enkele vraagjes af op 2 Oostendse mama’s. Beiden kennen momenteel een drukkere periode omdat ze ook bijdragen aan een mooie Moederdag voor andere mama’s. Ontdek wie ze zijn, wat ze doen en hun antwoorden op onze vragen:

 1. Wat vind je het mooiste aan het moederschap?
 2. Hoe vind je de juiste balans tussen je job en mama zijn?
 3. Wat vind jij het belangrijkste dat je wil meegeven in de opvoeding?
 4. Hoe zal jij jouw mama maar ook de andere mama’s verwennen op Moederdag?

 

PATRICIA RYCKEMAN

Patricita Ryckeman is een rasechte, geboren en getogen Oostendse en trotse mama van Megan VandenBerghe (21j). Sinds enkele jaren woont ze gelukkig samen met Scott Menten, commercieel piloot en ondernemer in de luchtvaart.
Als enthousiaste zaakvoerster verwelkomt ze haar klanten bij Parfumerie Petit Paris gelegen in de mooie Belle Epoque wijk. Jaren ervaring in de beauty branche hebben haar tot een succesvolle zakenvrouw gemaakt. De periode voor Moederdag is het drukker met papa’s en kindjes die een geurig cadeautje of verwenbon voor de mama willen geven.

 1. Pure en onvoorwaardelijke liefde!
 2. Toen ik mama werd had ik mezelf voorgenomen niet te leven voor mijn kind maar met mijn kind! Als mama zijn er momenten dat je je kind kan overlaten aan anderen. Daar is echt niets verkeerd mee. Op deze manier kan je naast mama ook succesvol zijn in wie je als persoon bent en wil bereiken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het leuker is voor een kind als de mama gelukkig is. Tijdens mijn vrije tijd heb ik Megan dan ook altijd betrokken bij alles wat ik deed en doe. Zij komt nog altijd op een bevoorrechte plaats en centraal in mijn leven.
 3. Mijn dochter heb ik vooral gemotiveerd op studiegebied. Elk kind moet de kans krijgen/ grijpen om zich te ontplooien als persoon met eigen mening en positieve inbreng tot onze samenleving. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een mooie opleiding en wilskracht werkzekerheid bieden. Een gezonde geest in een gezond lichaam heb ik ook altijd in de opvoeding meegegeven. Van klein meisje tot speelster Liga A Hermes Volley Oostende was ik altijd Megan haar grootste fan. Teamspirit draag ik hoog in het vaandel, want gebundelde energie boekt het beste resultaat. Als enig kind vond ik dit dan ook heel belangrijk dat Megan teamsporten ging uitoefenen. Op sociaal en professioneel vlak biedt dit zijn voordelen.
 4. Mijn eigen mama een hart onder de riem steken zodat ze opnieuw die akelige ziekte kan overwinnen. Ze is een sterke vrouw, maar “Même les éléphants sont parfois faits de porcelaine”.
  Bepaalde andere mama’s zullen een leuk geschenkje van de parfumerie ontvangen, daar ben ik zeker van.

BRITT ROUZEE

Britt Rouzee is 45 jaar en woont in het Westerkwartier. Ze besloot om alleenstaande mama te worden en kreeg een tweeling: Esmee en Leon (5j).

Als kleuterleidster van 23 kinderen staat ze elke dag met een lach op haar gezicht voor de klas. Voor haar is multitasking een understatement. Haar collega’s kennen haar als een vrolijke juf die van babbeltjes houdt. Als zomermens geniet ze het meest van de zon op haar gezicht en op reis gaan. Haar vrije tijd spendeert ze al een tijdje niet meer op het tennisveld maar ze geniet des te meer van elke minuut samen met haar kinderen die haar heel erg kostbaar zijn.

 1. Elke belangrijke stap in hun leven ontroert me. Een optreden, een nieuwjaarsbrief, de 1ste keer alleen fietsen, … Het zijn allemaal momenten waar ik iedere keer naar uitkijk.Hoe cliché het ook klinkt , die onvoorwaardelijke liefde daar smelt je voor.  Al ben je nog zo boos geweest, die plotse dikke knuffel of het om ter dichtst bij je willen zitten in de zetel doen zoveel met je, dat je alle moeilijke momenten snel vergeet.
 2. Toen mijn kindjes nog in de crèche zaten, werkte ik fulltime. Ook al had ik vakantie, ik bracht ze een dagje naar de crèche om even wat tijd voor mezelf te hebben.Toen ze naar school gingen en mijn papa plots stierf ben ik  4/5 beginnen werken.  Ik wilde mijn mama minder belasten en had zelf wat ademruimte nodig.  Ze zitten bij mij op school, dus we zijn constant samen. Mijn balans vind ik door mezelf bewust ook wat me-time te gunnen.
 3.  Eerlijk zijn, sociaal zijn, anderen respecteren en helpen waar nodig.  Zelfstandigheid creëren , liefdevol zijn voor gezin en familie.
 4. Omdat mijn verjaardag en moederdag zo dicht bij elkaar liggen gaan we op mijn verjaardag samen lekker gaan eten. Zondag wordt ze door mij en mijn broer verwend met een cadeautje (een nieuwe strandzak) en de rest blijft een verrassing. (knipoog)
  De mama’s van de kindjes uit mijn klas zullen vanaf nu hun groene vingers kunnen boven halen en gebruik maken van hun nieuwe gieter of plantenspuit.

 

Vanwege alle Queens,

wensen we ALLE mama’s een mooie Moederdag!

Want eens mama altijd mama!
We denken ook aan wie hun mama moet missen en aan die mama’s die een kindje moeten missen.