Voor de laatste maand van het jaar 2019 tipt Anne 3 hartverwarmende muzikale kerstevents aan. Het is de tijd om samen te komen. Thuis of ergens anders. Genietend van een druppel in het prachtig versierde Leopoldpark of dicht bij elkaar onder de lichtjestunnel in de Adolf Buylstraat. Anne kijkt persoonlijk altijd uit naar de vele kerstoptredens. Voor haar wordt donker december lichter en warmer met muzikale activiteiten op het programma. 
Ze vindt dat muziek mensen kan samenbrengen op een heel intense manier. Met Kerst spoort ze iedereen aan om er minstens één bij te wonen. Dit is haar selectie. 

1. 8/12: OOSTENDSE KOREN OP WEG NAAR KERST

Muziek raakt mij in het diepste van mijn ziel, en het komt nog ingrijpender en sterker door als er verschillende zangstemmen samen komen. Een aanrader is daarom het kerstconcert in de Sint-Janskerk. Verschillende koren onder wie Canta Fideles, Dameskoor Aimée Thonon,
Gaudia Canticorum, Ier en Gunter en Voces Maris geven samen en afzonderlijk het beste van zichzelf. Bovendien wordt dit concert echt met een groot hart gebracht, want de opbrengst is ten voordele van Colsol, een hulporganisatie voor kansarmen.

Kerstconcert Oostendse koren onderweg naar kerst

  • Wanneer? 8 december om 17H.
  • Waar? de Sint-Janskerk Oostende, Elizabethlaan 378.
  •  Meer info: https://www.visitoostende.be.
    • Kaarten in voorverkoop (10 euro), aan de kassa (12 euro). Reservaties zijn mogelijk bij de koorleden van de meewerkende koren. (Info: zie foto)

2. 23/12: KERSTCONCERT BIG BAND MELODY MAKERS

Na 21 jaar is deze muzikale vriendengroep een begrip in Oostende. Al jaren ga ik luisteren naar hun jaarlijks traditioneel concert waar zij bewijzen verschillende muziekstijlen in de vingers te hebben. Alle soorten instrumenten komen aan bod: koperblazers, houtblazers, maar ook gitaar, drum, percussie, viool en zang. The Melody Makers zijn een 120-tal muzikanten die met hart en ziel samen muziek spelen. Hun sterke, familiaire band, hun speelplezier en enthousiasme werkt aanstekelijk? Dat brengt me elk jaar weer terug naar de eerste rij dichtbij dirigent Jean-Pierre Severens die alles in goede banen leidt.

Melody-makers

 

3 . 26/12: PIANO-CONCERT DOOR TINA FUX

Ze komt vaak in mijn kapsalon: vriendin en klant Tina Reynaert. Als pianiste is ze beter bekend onder de naam Tina Fux. Ze geeft een exclusief piano-concert in de unieke setting van kunstgalerij, ’t Grijze Huis. Ze speelt klassieke muziek van vroeger en nu, en dat afgewisseld met poëzie en sterke verhalen. Ze speelt werk van enkele bekende componisten (Schubert, Brahms, Schumann), maar ook minder bekend werk komt aan bod  (Paulet, Ritchie, Van Kerchove) en dat in voorbereiding van haar cd White Nights die uitkomt in het najaar van 2020. 

© Tina Reynaert

  • Wanneer? 26 december om 11H en om 18H.
  • Waar? ’t Grijze Huis, Frans Musinstraat 19. Een oud herenhuis waar ook regelmatig kunsttentoonstellingen worden ingericht. Plaatsen zijn beperkt, dus reserveer tijdig. 
  • Meer info via: vzw Hippodroomwijk