Hoe kijken wij terug op 2018? En wat verwachten wij van het nieuwe jaar? Ik stelde alle Queens deze eindejaarsvragen:

 1. Welke gebeurtenis in 2018 maakte het meeste indruk op jou?
 2. Aan welk event of gebeurtenis in Oostende heb je goede herinneringen en waarom?
 3. Wat heb je het voorbije jaar geleerd?
 4. Wat wens je de mensen toe voor het nieuwe jaar?
 5. Welk goed voornemen neem je mee voor 2019?

JADE

Als kind van de klimaatgeneratie vind ik het mijn plicht om zo duurzaam mogelijk te leven.

 1. De helft van 2018 heb ik in het zuiden van India doorgebracht. En dat dat indruk op me heeft gemaakt is een understatement. India is een land van contrasten die je alleen begrijpt als je er zelf geweest bent. De jasmijngeur van de bloemen in het haar van de vrouwen en de wierook in alle tempels tegenover de ondraaglijke stank die boven elke rivier zweeft; de opgedirkte bevolking tegenover de totale verwaarlozing van de omgeving; de rusteloosheid van de stad tegenover de ‘zen’mentaliteit; maar ook de decadentie tegenover de extreme armoede.
 2. In Oostende zijn heel veel mooie dingen gebeurd het afgelopen jaar dus sta me toe er hier twee uit te pikken (en dan doe ik nog oneer aan andere evenementen).
  Een van de leukste events vond ik Feest in den Hof. Een wereldmarkt, (h)eerlijke food&drinks, swingende muziek en fijne mensen onder een stralende zon. Op Feest in den Hof staan duurzaamheid, diversiteit en toegankelijkheid centraal, een Feest naar mijn hart.
  Maar ook de Paulusfeesten waren voor mij dit jaar bijzonder. Niemand minder dan de Oostendse toppers van Klein Komitee nodigden me uit om hun zangeres (die op reis was) te vervangen. In het plat Ostènds, met zicht op een prachtig verlichte Sint Petrus- en Pauluskerk het groot podium mogen afsluiten op een zomerse maandagavond is een ervaring uit 2018 om nooit te vergeten.
 3. Hoe krachtig, rustgevend, onvoorwaardelijk en mooi liefde kan zijn.
 4. Net voldoende voor iedereen.
 5. Mijn goed voornemen: Als kind van de klimaatgeneratie vind ik het mijn plicht om zo duurzaam mogelijk te leven. En daar probeer ik elk jaar nog meer mijn best voor te doen. Ik leef al heel bewust en probeer mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden want ik geloof dat alle beetjes helpen. Maar het kan altijd beter en niemand is perfect. Zo heb ik een drang om de wereld te ontdekken en reis graag en ver… Mijn trip naar Zuid-Afrika in januari is alvast geen duurzame start dus ik ga heel hard mijn best doen om dat te compenseren. Beloofd.

LIEN

Volg je hart en doe wat je graag doet.

 1. Eén van de belangrijkste gebeurtenissen dit jaar was voor mij de geboorte van mijn tweede metekindje Eddie. Hij is het eerste zoontje van mijn oudere zus. Toen mijn zus en haar vriend mij vroegen om meter te worden, leek dat mij een hele eer! Ik heb echt afgeteld naar zijn geboorte. Voor je het weet is hét grote moment daar en vliegt de tijd voorbij! Hij is ondertussen al 3 maanden oud. Tevens kreeg ik er niet alleen een metekindje bij, ik kreeg ook bij de geboorte een halsketting met de letter E op van Eddie. Sindsdien doe ik deze niet meer uit, want Eddie (en mijn familie) zijn voor mij héél belangrijk.
 2. Ostend Beach. Een festival dat jaarlijks doorgaat  -de naam zegt het zelf – op het strand van Oostende met meer dan 70 dj’s (verspreid over twee dagen) op vier podia. Dansen op magische beats in het licht van de ondergaande zon. Een unieke ervaring!
  Je kan het al raden, ik ben een echt zomermens! Het is dan ook mijn favoriete seizoen! Ik vind niets leuker om samen met vrienden en familie urenlang aan de kabine te vertoeven. Gewoon genieten van de zon,het languitgestrekte strand van Oostende en onze mooie Noordzee.
 3. Vrienden en familie zijn het belangrijkste wat er is! Je hart volgen en doen wat je graag doet. Stilstaan bij de dingen die je gelukkig maken.
 4. Veel vriendschap, warmte, liefde en veel toffe evenementen in Oostende waar we allemaal kunnen naar uitkijken en samen van genieten!
 5. Mijn goed voornemen: Meer tijd voor mezelf maken en genieten van de kleine dingen.

 

STEFANIE

2018 was een jaar vol zelfreflectie.

 1.  2018 was een druk jaar op professioneel vlak. Als freelance fotograaf kom je op verschillende plaatsen met vele mensen in contact. Een voor een laten die een indruk na waarbij je op bepaalde vlakken geïnspireerd kan geraken. Door de vele ervaringen en opdrachten was 2018 ook een jaar van zelfreflectie.
 2. Ik ben een absolute filmliefhebber. Elk jaar kijk ik dan ook uit naar het gevarieerde aanbod op het Filmfestival Oostende. Ik kan echt genieten van bepaalde klassiekers uit de master selectie voor het eerst te kunnen zien op het grote scherm.
 3. Dat het ontdekken van nieuwe steden en locaties me steeds enorm inspireert. Door het in contact komen met mensen in de creatieve branche wakker je zo een vuur aan waarbij je op creatief vlak een enorme boost krijgt.
 4. Een goede gezondheid en het geloof in zichzelf om dromen te kunnen najagen.
 5. Mijn goed voornemen: Om mijn grootste dromen na te jagen op professioneel vlak. Ik wil me in mijn vakgebied als fotografe veel meer gaan specialiseren op het gebied van  portret-, lifestyle- en brandingfotografie voor grotere merken en meer internationale opdrachten binnenhalen.

 

Vanwege alle Queens,

een gelukkig nieuw 2019!