De eindejaarsvragen van Emma, Gillian, Anne en Kerlijn

Hoe kijken wij terug op 2018? En wat verwachten wij van het nieuwe jaar? Ik stelde alle Queens deze eindejaarsvragen:

 1. Welke gebeurtenis in 2018 maakte het meeste indruk op jou?
 2. Aan welk event of gebeurtenis in Oostende heb je goede herinneringen en waarom?
 3. Wat heb je het voorbije jaar geleerd?
 4. Wat wens je de mensen toe voor het nieuwe jaar?
 5. Welk goed voornemen neem je mee voor 2019?

EMMA

Ik wens iedereen een jaar toe waarbij mensen blijven geloven in hun dromen.

 1. Het mooiste moment was het winnen van de wereldtitel. Ik denk dat ik de implicaties daarvan nooit op voorhand had kunnen inschatten. Ik besef nu pas eigenlijk welke prestatie dat was!
 2. Die eindeloze zomer! Ik bracht deze zomer zoveel als ik kon samen met mijn zus en haar kindjes door op het strand! Daar heb ik echt zo van genoten!
 3. Relativeren.
 4. Ik wens iedereen een jaar toe waarbij mensen blijven geloven in hun dromen en die volledig kunnen nastreven.
 5. Mijn goed voornemen: een goede relatie opbouwen met mijn nieuwe coach en zoveel mogelijk wijsheid en energie uit zijn vat vol ervaring tappen.

GILLIAN

In 2018 nam ik de beslissing om een ‘veilige’ vaste job op te geven en fulltime freelancer te worden.

 1. Er gebeurt genoeg in de wereld die veel indruk op me maakt en daarom heb ik het liever over hoe 2018 voor mij persoonlijk was. Eerst en vooral nam ik de beslissing om een ‘veilige’ vaste job op te geven en fulltime freelancer te worden. 2018 is ook het jaar van Torenoogst, de samentuin op een parkeertoren in Oostende, die ik samen met andere enthousiastelingen opricht. Volgend jaar gaan we écht van start, maar dit jaar verzamelden we al zaden, vrijwilligers, veel palletten om plantenbakken mee te timmeren. Tot nu toe is het al een fantastisch traject geweest.
 2.  De eindeloze, hete zomer. Ik ben geen enkele keer naar het strand gegaan – shame on me! – maar heb dagen gespendeerd op mijn terras omringd door de bloemen die ik met veel liefde heb gegroeid dit jaar. Ik was er best wel trots op, ja. En natuurlijk heb ik zoals altijd weer veel te veel avonden gespendeerd op Theater aan Zee.
 3.  Moeilijk! Ik heb veel geleerd over wat ik belangrijk vind in het leven, maar ook echt praktische zaken zoals: hoe timmer je een plantenbak uit palletten? ;D
 4. Warmte, verdraagzaamheid (!) en liefde.
 5. Mijn goed voornemen: ik wil meer ‘ontspullen’. Bij elk item in mijn huis wil ik me de vraag stellen of ik het écht nodig heb. Kleren die al twee jaar onaangeraakt in de kast hangen, een boek die ik eigenlijk niet zo goed vond. Minder overbodige spullen zorgt voor meer rust in huis en dus hopelijk ook meer rust in mijn hoofd. En voor de rest: nog meer bloemen groeien!

ANNE

Het leven is zo mooi, laat de negatieve gebeurtenissen achter je, kijk vooruit en geniet.

 1. In 2018 mocht ik mijn droom om een reis te maken zonder te weten welke bestemming afvinken van mijn bucketlist. Mijn jongste dochter woont in Abu-Dhabi en werkt voor een luchtvaartmaatschappij. In februari dit jaar zijn we samen vanuit Abu-Dhabi een vlucht opgestapt zonder te weten waar naar toe. De bestemming bleek Sri-Lanka te zijn! Ik bracht er 12 prachtige, onvergetelijke dagen door met mijn dochter, mijn hoogtepunt van 2018.
 2. Voor mij is het Filmfestival het event van het jaar in Oostende. Elk jaar geniet ik ten volle van de rode loper en dat alles tijdens mijn verjaardag, een prachtig cadeau!
 3. Het voorbije jaar leerde ik nog meer relativeren. Het leven is zo mooi, laat de negatieve gebeurtenissen achter je, kijk vooruit en geniet.
 4. Ik wens iedereen in 2019 voldoende me-time en schoonheid toe. Neem die kleine momentjes en verwen jezelf! Zo belangrijk!
 5. Mijn goed voornemen: Always think positive!

KERLIJN

Ik wens iedereen de kracht om negatieve dingen op een positieve manier te benaderen en aan te pakken.

 1. Het nemen van belangrijke beslissingen : M’n man die dankzij z’n eigen harde inzet vanaf 1 januari Het Economisch Huis in goede banen mag leiden en ikzelf die na 8 jaar m’n Kaap-bureau met fantastisch zicht-op-zee zal inruilen voor een heel gezellig bureau bij de Republiek in Brugge.
 2. Aan de verbouwing en opening van de nieuwe Lily. Als #Lilylover en vriendin ben ik supertrots op Ostend City Queen Ellen. Een topmadam met tonnen energie!
  Ongelofelijk straf wat zij allemaal gerealiseerd heeft afgelopen jaar.
  Aan de activiteiten die we met Best Pittig georganiseerd hebben. Enerzijds de veel te leuke vergaderingen ter voorbereiding van  en anderzijds de activiteiten zelf. Leuke ontdekkingen in eigen stad, fijne ontmoetingen met interessante mensen. Ik ben altijd verrast over al die ondernemers die elk op hun manier een steentje bijdragen om van Oostende een aangename stad te maken.
  Een stad waar ik met veel plezier woon omdat er altijd vanalles te beleven is zoals Theater aan Zee. Altijd een blij weerzien met mensen die je alleen maar op TAZ ziet. Topvoorstellingen zoals deze van Studio Orka, voorstellingen op locaties waarvan je het bestaan niet wist en frisse pintjes met de vrienden tot in de vroege uurtjes op café Koer.
 3. Dat mijn collega’s bij Kaap ongelofelijke top-collega’s zijn. Dat we ons als team in minder rooskleurige tijden telkens 100% gesmeten hebben en tot het uiterste gegaan zijn om ons publiek, de artiesten, … tevreden te stellen. Dat collega’s ook echte beste vrienden kunnen worden. Dat we altijd op onze ‘moaten’ en familie kunnen rekenen. Altijd ! Hier is een dikke dankjewel aan iedereen die ons op de een of andere manier (een luisterend oor, knuffel, opvang voor de kindjes, … ) geholpen heeft op z’n plaats.
 4. Het is een cliché maar vooral een goede gezondheid. Veel warmte, liefde en vriendschap. En de kracht om negatieve dingen op een positieve manier te benaderen en aan te pakken. Zowel op persoonlijk, als maatschappelijk vlak.
 5. Mijn goed voornemen: Minder twijfelen aan mezelf. Meer lopen (het eerste doel is 20km voor de 100kilometer tegen kanker die we lopen met ‘Moaten lopen tegen kanker’) En nog meer genieten, samen met het gezin, vrienden en familie.

 

By |2018-12-17T07:19:00+00:0017-12-2018|

About the Author:

karin gesquiere
Wie Karin nog niet in looppas is tegengekomen op de Zeedijk, kent haar misschien van haar online blogschrijfsels als ‘Mom Runs The City’. Energie krijgt ze van uitstapjes met haar gezin, bij voorkeur met zicht op zee en blik op oneindig. Van alle plekken waar ze ooit liep, brengt haar thuishaven het meeste rust.

Leave A Comment