Hoe kijken wij terug op 2018? En wat verwachten wij van het nieuwe jaar? Ik stelde alle Queens deze eindejaarsvragen:

 1. Welke gebeurtenis in 2018 maakte het meeste indruk op jou?
 2. Aan welk event of gebeurtenis in Oostende heb je goede herinneringen en waarom?
 3. Wat heb je het voorbije jaar geleerd?
 4. Wat wens je de mensen toe voor het nieuwe jaar?
 5. Welk goed voornemen neem je mee voor 2019?

ELLEN

Samen zaken beleven raakt me heel diep.

 1. Ik ben erg geschrokken van het succes van extreem-rechts bij de verkiezingen in oktober. Ik ben zoveel mogelijk positief en opbouwend, wat idealistisch ook, maar niet naïef. Ik denk vaak “kijk naar de wereld, we hebben het hier echt goed, waarom al die negativiteit, dat helpt ons niet vooruit.” Ik ben veel angstiger voor de gedachten achter die verkiezingsresultaten dan van de redenen waarom velen angstig zijn.
 2. Het is opnieuw die tijd van ’t jaar… Winter in het Park bewees afgelopen jaar hoe een kerstmarkt in Oostende echt gezellig kan zijn. Een event dat meteen een schot in de roos was en mooi voorbeeld dat een evenement een meerwaarde kan zijn voor de Oostendenaars en de toeristen. Win-win zoals ze zeggen.
 3. Het voorbije jaar was meer dan uitdagend voor ons, zowel op het vlak van gezondheid in de familie als op het vlak van de renovatie van m’n nieuwe winkelpand.

  Het is cliché, maar “teamwork makes the dream work”. Of het nu gaat om elkaar binnen de familie te helpen, steunen, begrijpen… of wanneer het gaat om met een team van vrienden, collega’s en aannemers tot het uiterste te gaan. Samen zaken beleven raakt me heel diep.

 4. Ik wens iedereen opnieuw een zomer met mooi weer omdat het zowel voor de Oostendenaars als voor de toeristen toch nog extra voor dat vakantiegevoel hier zorgt. En evenveel prachtige zonsondergangen als in 2018, dat ook.
 5. Mijn goed voornemen: Ik neem me het al jaren voor en blijf het proberen. 🙂 Af en toe eens voor middernacht gaan slapen en ’s morgens vlotter aan de dag beginnen.

KARIN

Perfectie zien in imperfectie. En wat echt telt, familie en vrienden, koesteren.

 1. Mijn vriend werd Belgisch Kampioen Golfsurfen bij de Masters. Niet alleen zijn prestatie maar ook de manier hoe hij er maanden voordien intens naar toeleefde (en ik dus ook), daar was ik toch van onder de indruk. Hem in Vieu-Boucau-Les-Bains (Frankrijk) tijdens het kampioenschap zo zien genieten en uiteindelijk zien winnen, maakte mij intens gelukkig en fier! Eén van de mooiste momenten van het jaar voor ons!
 2. Aan ‘A Sunday Moment’. Ik organiseerde met een toffe groep Oostendse onderneemsters een shoppingdag in De Grote Post ten voordele van vzw ‘Boven De Wolken’. De sfeer onder de vrouwenkliek zat supergoed en we kijken er allemaal met een warm hart op terug.
  Ook aan de eerste Oostende Awards heb ik fijne herinneringen.  Een heel mooi initiatief om ondernemers die het verschil maakten het afgelopen jaar, in de bloemetjes te zetten. Dat collectieve geloof in onze stad bij alle aanwezigen en de drive om te blijven vernieuwen en verbeteren, was die avond zo voelbaar. Die positieve sfeer mondde uit in een schitterend feest met een voor mij kleine kater achteraf. (knipoog)
 3. Dat ik niet zo streng moet zijn voor mezelf. Perfectie zien in imperfectie. En het enige wat echt telt, koesteren: mijn gezin, familie en vrienden.
 4. Iets goeds, iets lekkers. Iets gek en dan nog iets gekker. Iets aardigs, iets liefs, maar sowieso iets positief! Alle geluk en vooral een goede gezondheid!
 5. Mijn goed voornemen: op sportief gebied was het een echt flutjaar. In 2019 wil ik er terug voor gaan. Met de Antwerp Ten Miles in het vizier, een goede reden om 3 keer per week te gaan lopen.

CHARLOTTE

Niks fijner dan terugkijken naar leuke momenten die je hebt beleefd met familie en vrienden.

 1. In juni bracht het magazine van National Geographic hun Planet or plastic editie uit. Vooral de foto’s over de impact van een mondiaal plastic gebruik ( noem het misbruik) hebben mij beroerd. Wekelijks lezen we ergens of horen we iets over ‘te veel plastiek in de wereld’. Ik sorteer alles keurig en ik probeer mijn plastiek verbruik ze goed mogelijk te reduceren. De natuur en vooral de oceanen en alles wat er in leeft, zijn het grootste slachtoffer van onze luxe en ons automatisme om voor plastic te kiezen. De foto’s in het magazine zijn intriest tot zelfs choquerend. Dit heeft mij nog meer bewust gemaakt en gemotiveerd om te blijven recycleren en mijn plastic verbruik te minimaliseren. Gelukkig stijgt het individueel EN maatschappelijk besef dat we er met z’n allen dringend wat aan kunnen en vooral moeten doen.
 2. Het event waar ik elk jaar naar uitkijk is Oostende Voor Anker. De sfeer die er hangt is zo uniek dat ik elke dag aanwezig ben om ervan te genieten. Dit jaar werkten de weergoden extreem goed mee waardoor het dubbel zo hard genieten was. Met het nieuwe jaar in zicht tel ik ook nu alweer af naar hét event van het jaar.
 3. Dankzij het prachtige weer het voorbije jaar heb ik heel veel kunnen vliegen. Elk vlieguur is een nieuwe ervaring en leer je iets bij.
 4. Naast een goede gezondheid en veel geluk wens ik iedereen weer een jaar toe die mag opgevuld worden met goede herinneringen. Niks fijner dan terugkijken naar leuke momenten die je hebt beleefd met familie en vrienden.
 5. Mijn goed voornemen: Sinds een tweetal jaar probeer ik de voedingsdriehoek zo goed mogelijk te volgen. Ik eet veel bewuster en ook gezonder. Vroeger zat mijn frigo vol met aperohapjes en frisdrank. Dit is nu vervangen door veel verse groentjes en fruit. Ik vind van mezelf dat ik goed bezig ben en ik neem dit dan ook mee naar 2019.