De allereerste vegan beurs in Oostende

Veganistisch eten wordt meer en meer populair. In Oostende kan je al op een aantal plekjes veganistisch eten – geen vlees, vis, zuivel en eieren dus – maar binnenkort kan je ook naar de allereerste vegan beurs. Denk foodtrucks, workshops en standjes met allerlei producten zoals zelfs vegan cosmetica. Wij zijn benieuwd!

De Oostendse vzw New Ethics is de organisator van de beurs. Eerder brachten zij al een gratis magazine op de markt. Femke en Davy die de vzw oprichtten, willen vooral het grote publiek sensibiliseren, informeren en vertrouwd maken met een veganistische levensstijl. Dat betekent: geen vlees, vis, zuivel zoals kaas en melk, en geen eieren en honing.

Omdat ze het hardnekkige cliché dat veganistisch eten naar karton zou smaken, de wereld willen uithelpen, organiseren ze nu de allereerste veganistische beurs in Oostende. Op Vegan A’Fairs kan je proeven van heel wat lekkers bij foodtrucks zoals The Vexican en veganistische cakes smullen bij Wonderland Cakes.

Maar is er méér! Je kan naar lezingen en workshops (hoe maak je je eigen feta of hoe maak je je eigen verzorgingsproducten…), standjes bezoeken met cosmetica… En de ingang? Je betaalt wat je zelf wil.

Ik ben geen veganist, maar ik ben eerlijk gezegd wel heel benieuwd. Mij zal je er dus zeker tegen het lijf kunnen lopen. Tot dan?

De beurs vindt plaats op 9 en 10 februari in Duin en Zee.

Toerisme Oostende publiceerde onlangs een lijstje met restaurants in Oostende waar je veganistisch kan eten: https://www.visitoostende.be/nl/vegan-deze-adresjes-moet-je-proberen

By |2019-02-06T21:35:12+00:0006-02-2019|

About the Author:

Gillian Lowyck
Als ze niet met woorden goochelt of onze stadsjungle rondfietst om als eerste het lokale nieuws op te vangen, vind je journaliste Gillian met haar neus in een goed boek. En dat bij voorkeur buiten op haar kleurrijk stadsterras waar ze de mooiste bloemen kweekt. Botanische weetjes en eerste-hulp-bij-groene-flaters deelt ze barmhartig op haar blog Foliage. Ongeduldig en nieuwsgierig, altijd in de ban van wat groeit, bloeit en verandert in Oostende.

Leave A Comment