Het regent, het waait, het wordt killer. En we hebben meer zin in warm en zoet! Exit frisse milkshakes, enter marshmellows  en heerlijk geurende warme chocolademelk. En die smakelijke ijsjes vervangen we graag door wafels met slagroom. Maar waarheen smullen? Charlotte deelt haar favoriete sneukeladresjes.

1. CARUSO

Een bakkerij en tearoom in één. Al meer dan 20 jaar een vaste waarde in Oostende! En daar zijn heel wat redenen voor. Zo is er dagelijks verse patisserie en hebben ze een groot aanbod aan koekjes. Je kan er ontbijten en lunchen in een gezellig decor midden in het centrum. Onlangs kreeg de zaak 10/10 van sterrenchef Luc Bellings voor hun ambachtelijke pannenkoeken. Dat ze die score dik verdienen, kan ik enkel beamen. Zeker een bezoekje waard!

  • Openingsuren: Woensdag-Zondag open van 07:00 tot 19:00. Maandag en dinsdag gesloten.
  • Waar? Nieuwstraat 29, 8400 Oostende.
  • Website: Caruso.be.
  • Facebook: Patisserie Caruso.

2. CAPPUCCINO

Gelegen in hartje Oostende, op de hoek van de drukke winkelstraat kan je smullen en genieten in de onlangs vernieuwde zaak. Een grote meerwaarde is nu hun rooftopterras. Naast hun XL-pannenkoeken en freakshakes hebben ze ook versgebakken wafels. Eerlijk toegeven, ik bezwijk telkens voor de geur van hun Brusselse wafel met chocoladesaus.

3. FIJNBAKKERIJ DEBUSSCHERE

Iets buiten het centrum, in Mariakerke vind je fijnbakkerij Debusschere. Bekend voor hun kunstige patisserie en de vele soorten broden. Sinds kort kan je ook ter plaatse genieten van koffie, gebak en chocolade. Een leuk detail is de open ‘keuken’. Je kijkt binnen in het atelier en kan zien wie jouw lekker ‘pateeke’ heeft klaargemaakt.

En wat zijn jouw favoriete sneukeladresjes in Oostende?