Oostende maakt zich op voor een drukke zomer met een al even gevulde eventkalender. Wie denkt dat het daarom bewust kalm blijft aan “’t zèitje” in juni, is er aan voor de moeite. Ontdek welke junidata Charlotte aanstipte in haar agenda om alvast helemaal in vakantiesfeer te komen!
01/06. NATTE NEUZENWANDELING
Naast de vele wandelroutes in Oostende is deze misschien wel de meest originele! Het Blauwe Kruis, het hondenasiel van Oostende, organiseert vanaf 1 juni, iedere eerste zaterdag van de maand een wandeling met een asielhond in het Maria Hendrikapark. Eerst is er een rondleiding in het asiel gevolgd door een korte opleiding ter voorbereiding van de wandeling. Daarna ga je begeleid op stap met een asielhond. Als afsluiter is er nog een warme of koude verwennerij afhankelijk van het seizoen.
- Foto © Blauwe Kruis De Kust
- Voor wie? Wandelaars met een hart en ‘hondenmensen’.
- Wanneer? Elke eerste zaterdag van de maand, om 13H30.
- Waar? Afspraak ter hoogte van het Koninginnehof, Plantanendreef 1, Oostende.
- Meer info & tickets -> 7 euro en inschrijven via kate@hetblauwekruiskust.be of telefonisch via 0472052182.
7 tot 10/06. BARRIO CANTINA
Barrio Cantina strijkt ook dit jaar weer neer in Oostende! Dit food truck festival schept een onnavolgbare sfeer in het Leopoldpark. Onze groene stadsoase wordt omgetoverd tot één groot openlucht restaurant met diverse eetstandjes, leuke bars, comfy zithoeken én animatie. Wat dacht je van aperitieven met Spaanse tapas, proeven van Vietnamese streetfood, nippen aan meerdere heerlijke cocktails of swingen op de beats van de DJ. Nog niet overtuigd? Lees dan hier het verslag van een vorige editie.
- Voor wie? Mensen met festivalkoorts, hongerige gezinnen en buitenmensen.
- Wat? Een gezellige markt van vrijdag 7 tot maandag 10 juni waar je aan originele food trucks een waaier van wereldse gerechtjes kan bestellen met op de achtergrond een streepje muziek.
- Waar? Leopoldpark.
- Meer info -> Website.
22 tot 23/06. A L’OSTENDAISE
Ondertussen een jaarlijks terugkerend culinair event en dat kan ik alleen maar toejuichen. Onze Oostendse chefs gaan aan het werk met lekkers uit de Noordzee. Je kan proeven van hun topgerechtjes ter hoogte van het Zeeheldenplein. Mijn keuze staat al vast! Ik ga voor de huisgemaakte vissla gebracht door Jill Duyck van de Vistrap gevolgd door gerookte zoete haring signatuur Vincent Florizoone en een dessert van ‘Chocolate hero’ Olivier Willems. Het water loopt me al in de mond…
- Voor wie? Foodies, fijnproevers en visliefhebbers. Ook de ‘zoetebekjes’ komen aan hun trekken.
- Wat? Oostendse chefs gaan een gans weekend creatief aan de slag met het beste uit de Noordzee. Een niet te missen culinair evenement, met zicht op zee!
- Waar? Zeeheldenplein. Zaterdag van 11H-21H. Zondag van 11H-19H.
- Meer info -> Website.
Geef een reactie