Carpet of Life – knap Fair Design

Carpet of Life

Marion en Hendrikje Meyvis zijn twee Ostendaises om terecht trots op te zijn. Sinds meer dan een jaar runnen de zusjes het project “Carpet of Life”. Kort samengevat zorgen ze ervoor dat mensen en bedrijven vanuit stoffen die niet langer nuttig zijn een tweede leven mét een mooie herinnering kunnen maken in de vorm van een tapijt. De tapijten worden in de sahara van Marokko gemaakt op een traditionele manier en net die aspecten zijn Marion en Hendrikje op het lijf geschreven. Ze haalden al mooie persaandacht het voorbije jaar bij magazines als Charlie, Happiness en Knack. Ook wij zijn bij de Queens grote fan!!

Fair Design

Het is een fairtrade project, maar nog belangrijker vinden ze het dat de vrouwen die de tapijten met de hand maken echt hun talent benutten met de techniek Boucherouite. Hendrikje en Marion helpen hen om er voor hen een markt te openen waarbij ze heel businessgericht verder kunnen ter plaatse. Ze werken er ter plaatse samen met 3 projectleidsters Hayate, Najate en Zeineb die veel inspraak krijgen om de cultuurverschillen te overbruggen. Daarnaast werken maar liefst 54 ambachtsvrouwen mee aan dit project. De projectleidsters spreken Frans of Engels, de ambachtsvrouwen spreken uitsluitend Arabisch, een interculturele uitdaging voor Hendrikje en Marion die dit kantje fantastisch vinden. Het mag ook absoluut niet alleen Fair zijn, maar ze willen uitsluitend gaan voor mooie en trendy producten. Fair Design dus.

Persoonlijke aanpak

De tapijten worden op een traditionele manier gemaakt. Aan elk tapijt werken 4 vrouwen tegelijk samen, wat het een sociaal gegeven maakt. Kleurtjes kunnen willekeurig door elkaar, maar ook patronen zijn mogelijk. Er bestaan verschillende afmetingen waaruit gekozen kan worden. Elk tapijt is ook een heel persoonlijk stuk, bestellen doe je niet zomaar. De bedoeling is dat klanten – tot nu toe vooral particulieren, maar ook bedrijven – tot in de studio in de gebouwen binnen Start It @ KBC bij de zussen komen om te bespreken wat ze precies willen. Zo hadden ze al klanten uit Groningen die er speciaal een weekend van maakten. Een voorbeeld van een heel bijzonder souvenir is het maken van een tapijt vanuit de kleding van iemand die overleden is.

Bezige Meyvisjes

Binnen Carpet of life zijn de zussen Meyvis allebei allrounders. Marion trekt iets meer de communicatie naar zich toe, Hendrikje is sterk in de financiële kant en gaat voluit voor de Franstalige communicatie. Ze dromen stiekem ook al om het geheel verder uit te bouwen naar “Projects of Life” met nog andere bijzonder producten uit verschillende landen.

Naast dit project werkt Hendrikje deeltijds bij “Idrops”, een incubator voor innovatieprojecten in de sociaal-culturele sector. Marion werkt dan weer deeltijds in een starterslabo in Antwerpen als ondernemerscoach, oa om mensen te begeleiden die een eigen zaak willen opstarten.

Bezoek zeker eens hun mooie website. Je vindt er alle info. We zijn onder de indruk en wensen hen ontzettend veel succes.

 

carpet of life

 

 

 

 

 

 

carpet of life

 

 

 

 

 

 

 

 

carpet of life

 

 

 

 

 

 

carpet of life

 

 

 

 

 

 

 

 

carpet

By |2016-07-05T12:44:13+00:0005-07-2016|

About the Author:

Ellen Distave
De zeelucht doet wonderen en als je er genoeg van binnen krijgt, kun je de wereld aan. Ellen groeide niet toevallig op aan de Oostendse Visserskaai en de Zeedijk en runt vandaag zowel een gezin als haar eigen boetiek met webshop. Lily, of Life’s Little Luxuries, grossiert in hebbedingen waar geen vrouw aan kan weerstaan. Zorgvuldig en met liefde uitgezocht. Dit is dan ook de plek waar al haar passies samenkomen.

Leave A Comment