Boulangerie PAUL: je hoeft niet langer naar Parijs te gaan voor een echte Franse croissant.

Boulangerie PAUL (Adolf Buylstraat, Oostende)

In Oostende ben ik altijd aan het juiste adres om te shoppen, een flinke brok historie op te snuiven, heel wat bruisende evenementen te beleven en over-heerlijk te eten. Voor mijn wekelijkse lunch-time met vriendinnen heb ik een nieuwe hot-spot uitgekozen die vorige week zijn deuren openende, Boulangerie PAUL. Tummy grumble: check!

Het succesverhaal

Het succesverhaal van Boulangerie Paul begon in 1889 in Rijsel, waar Charlemagne Mayot zijn eerste zaak opende. Intussen is het familiebedrijf in handen van de familie Holder. De oorsprong van Boulangerie Paul gaat terug toen Charlemagne Mayot samen met zijn vrouw in Lille een bakkerij begon. Later namen ze, eveneens in Lille, een boulangerie-pâtisserie over van de familie PAUL. Dat was het begin van de hele PAUL keten, die er ongeveer 500 over de hele wereld telt. Door de Oostendse ondernemersfamilie Vanmoerkerke telt de Noordzee nu ook een boulangerie PAUL. Met succes, want bouwen aan Oostende is zichtbaar maken van vooruitgang.

De kwaliteit van nieuwe of vernieuwde handelszaken doet de stad leven en zorgt voor dynamiek. Het mooie voorbeeld hiervan is de Adolf Buylstraat waar PAUL gelegen is. Een winkelstraat in volle beweging met een leuke mix aan ketens en zelfstandige handelszaken in prachtige Belle Epoque panden.

Watertanden 

Door mij bij het aanschuiven voor de onweerstaanbare toonbank vol lekkers te laten wachten, zorgen ze bij PAUL ervoor dat ik bijna al-tijd met een zoete zonde naar mijn plekje wandel. Keuzestress: check (knipoogje). Zelfs als je niet van het bakkerij-gegeven houdt, is de locatie reden genoeg om een bezoek te brengen en je hart te laten veroveren.

In het karaktervolle pand met de typerende Franse  uitstraling, hoge plafonds en veel lichtinval, kan ik genieten van ter plaatse gemaakte  croissants, knapperig stokbrood, boter – en rozijnenkoeken, artisanale rustieke broden en patisserie (denk aan de kleine taarten met aardbeien, citroen, chocolade). Zelf hou ik van klassiekers zoals een PAUL eclair. Ook zijn er lunchmenu’s met keuze uit croques, omeletten, salades, quiches, zoute pannenkoeken, …

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pluspunten:

  1. PAUL heeft zijn ruimte als grote troef. Met een beetje geluk verorber ik mijn ontbijt, lunch of snack op het terras in de zon. Houden van zomersproetjes: check. Ook de zitplaatsen met lage tafels, bij het binnenkomen van de bakkerij links, zijn een aanrader.
  2. Het kunnen binnenkijken (gluren) in de open keuken is een leuke extra en zorgt voor beweging.
  3. PAUL is gelegen in de winkelstraat Adolf Buylstraat. Op een steenworp van het openbaar vervoer (Marie-Joséplein), het strand en Visit Oostende (Toerisme Oostende). Ideaal voor een welverdiende rustpauze toch (glimlach).

Minput:

  1. Voor mij staat een (food)keten gelijk aan een minder persoonlijke toets of contact. Maar het houdt mij zeker niet tegen om PAUL regelmatig te bezoeken voor een koffie(klets).

 


 

Klik op de Facebookpagina voor meer info.

Openingsuren bakkerij: maandag tot vrijdag van 07.30 uur tot 18.30 uur, zaterdag tot zondag van 08.00 uur tot 18.30 uur.

Openingsuren restaurant: maandag tot vrijdag van 07.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag tot zondag van 08.00 uur tot 18.00 uur.

By |2017-07-18T15:39:55+00:0028-06-2017|

About the Author:

Griet laat zich niet onder één hoed vangen. Deze creatieve dromer woont in de Belle Epoque wijk en houdt zowel van die gedistingeerde, historische kant van de stad als van zijn scherpe, edgy randje. Die oprechte liefde voor haar Oostende combineert ze met die andere passie, fotografie. Het resultaat zijn pure gevoelsbeelden waarin Oostende steeds weer de hoofdrol wegkaapt. En er is nog meer. Musthave sweaters bijvoorbeeld waarop trots #ostendaise blinkt. Zo cool kan stadsliefde er uitzien.

Leave A Comment