Wat uit het stadscentrum vind je de INTERBELLUMWIJK met statige panden uit de jaren twintig en dertig, waar nog heel wat originele elementen in zijn bewaard. Bert Vanheuverzwijn, uitbater van Sanseveria vond er zijn droomhuis. Hij richtte de woning in zoals zijn bagelsalon:

Met veel tweedehands spullen én een knipoog naar de actualiteit!

sanseveria Bert Vanheuverzwijn

Bert in zijn bagelson Sanseveria in Oostende.

“Veel hout, marmer en antieke meubelen met een ziel. Ik heb heel veel van mijn grootouders. De prullaria en het bestek en zo zijn naar de Sanseveria in Brugge en Oostende gegaan, de grote zaken zoals meubels staan in mijn huis. Sommige stukken heb ik een nieuw leven gegeven, zoals de oude Mechelse tafel die in de woonkamer staat. Andere meubels, zoals het vintage muziekkastje dat in dezelfde ruimte staat, daar blijf je beter van.”

Sanseveria Bert Vanheuverzwijn

Een mix van oud en nieuw/ duur en goedkoop.

Bert heeft zijn meubels niet enkel van zijn grootouders, hij schuimt ook heel wat winkels, rommelmarkten en veilingen af op zoek naar dat ene perfecte meubelstuk.

“Op zoek gaan naar unieke interieurstukken is een beetje een levensstijl geworden. Het is iets waar je constant onbewust mee bezig bent. Maar pas op, ik koop ook wel nieuwe spullen. Ik mix iets duur met iets goedkoper, iets nieuw met iets vintage.”

Het feit dat het een oud huis is met alle moderne comfort maar ook met bijvoorbeeld het originele parket, dat is waar Bert het meeste van houdt. Verder probeert hij ook zo ecologisch mogelijk te wonen. Hij installeerde zonnepanelen en wil binnenkort van zijn plat dak een groen dakterras maken.

“Nee, een huis is nooit af. Omdat ik maar een klein koertje heb – waar ik toch het beste van heb proberen te maken – hou ik van bloemen en planten in huis. Om de tuin die ik hard mis toch naar binnen te halen.”