Oostende proeven als extra

Mijn man en ik gaan niet zo vaak uit eten. Maar als we een avond op restaurant plannen, dan kiezen we er graag een fijn adres uit. We keken al een paar weken uit naar een bezoek aan STORM, het nieuwe restaurant van het Oostendse koppel Michiel Rabaey en Nathalie Hiele. De gastvrije ontvangst, ongedwongen sfeer en keuken losten de verwachtingen in. Dat we dankzij de locatie op de Oosteroever Oostende op een nieuwe manier proefden was de leukste extra.

Oosteroever

Er wordt al een paar jaar gefluisterd dat deze wijk dé manier is om Oostende uit te breiden en die realiteit komt steeds dichterbij. Michiel en Nathalie waagden de sprong en kozen de Hendrik Baelskaai als locatie voor hun nieuwe zaak. Het plaatje klopt er helemaal wat ons betreft. Dineren met zicht op de haven, de stad vanuit de verte… Er de hele avond wandelaars, lopers en fietsers zien passeren, het deed me op één of andere manier deugd om er al een blik in de toekomst te krijgen. We fietsten van thuis naar de kaai, namen de overzetboot, fietsten even op Oosteroever om daarna de voeten onder tafel te schuiven.

Voor de terugweg kozen we hetzelfde traject in omgekeerde volgorde. Dat kan makkelijk omdat de overzetboot tot 23u50 vaart in de zomer. We zijn niet bepaald verzot op vuurwerk, maar toen we de enige passagiers op dat bootje waren op weg naar de overkant en de kapitein besliste om extra traag te varen zodat we het vuurwerk goed konden zien… voelde het als vakantie en bracht het ons met een grote glimlach naar ’t centrum.

Geen storm in je bord, maar wel veel smaak!

De naam STORM is gepast, het zal er zowat altijd waaien en de Oosteroever heeft gelukkig nog altijd die ruwe kant waardoor je er Oostende er op een andere manier beleeft. Hier aan de overkant draait alles rond de zee en dat is gelukkig niet anders in je bord. We hadden hoge verwachtingen van Michiel die de zee zijn moestuin noemt en hij stelde allesbehalve teleur. De zaal telt 18 stoelen, in de keuken staat één chef die een zekere rust uitstraalt en elk bord van begin tot einde creëert. Wouter was verzot op zijn bisque van strandkrab en ik genoot lang na van de carpaccio van kalfsvlees me rauwe makreel. Maar ik durf te schrijven dat wat het maandmenu ook zal zijn, deze chef je aangenaam zal verrassen en Nathalie professioneel, helemaal niet pretentieus en net wel erg sympathiek zal zijn.

Er woedt allesbehalve een wilde storm in je bord, het is nauwkeurig verzorgd. Alles heeft er ontzettend veel smaak. Extra appreciatie trouwens voor de pralines van Oostendse chocolatier  Olivier Willems en de Oostendse koffie van de familie Lams bij Aroma Koffie. Chauvinisme is hier op zijn plaats.

Enkele tips

Het koppel zorgt er voor nog een aantal leuke details, extra’s. Maar het zou zonde zijn die nu al te verklappen. Reserveren kan online op hun site. Je prikt best wel een datum even in de toekomst. In juli zijn zowat alle plaatsen al de deur uit. Budget voor een diner is ongeveer 100 euro pp. Misschien niet voor elke week, maar als je Oostende eens op een hele andere manier wil proeven ben je hier aan het juiste adres. Probeer vooral naar daar te fietsen, ook als het wat stormachtig is. Die wind brengt je in de juiste stemming. Tegelijk hoeft niemand bob te zijn en kan je genieten van de aangepaste wijnen en fijne vermouth.