Oostende, sportstad

Davis Cup in de Versluys Dôme

17 – 18 – 19 september ’16 werd de Verlsuys Dôme omgetoverd tot een ware tennisparadijs. De Play-Offs van de Davis Cup voor de Wereldgroep gingen er door. België had als sterke tegenstander Brazilië. Zij waren vorig jaar de verliezende finalist van de Davis Cup. Dus geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Ik was aanwezig op zaterdag tijdens het dubbelspel. Vrijdag wonnen de Belgen beide matchen. Hierdoor stond er een mooie eindstand van 2-0 op het scorebord. Bij drie overwinningen wint België de Play-Offs. Zaterdag was er dus een mogelijkheid om drie op een rij te scoren. Bij het begin van de match zat de sfeer er al goed in. Door de geslaagde dag op vrijdag roken er al veel de overwinning. Maar niks was minder waar. Het spel begon heel moeizaam. De Brazilianen wonnen de eerste set. De spelers hebben samen met de vele supporters de moed niet laten zakken. Door de sterke tegenstanders ging het zeer gelijk op. In de vijfde en dus laatste set wonnen de Belgen overtuigend. Aan het begin van de match konden we hier enkel over dromen. Met 3-0 op het einde van de dag heeft België zich al geplaatst.

Zondag stond er nog één match op het programma. Technisch gezien maakte deze niks uit, maar we blijven sportief. Met een volle zaal vol feestende supporters begon de match alvast zeer goed .De Belgen deden er nog een schepje bovenop en trakteerde de supporters op een 4-0. Wij mogen dus heel fier zijn op deze sterke prestatie van onze tennismannen!

sportstad

Foto Ann Rommelaere

Metarelax Ostend Night Run

Afgelopen weekend was Oostende ook een echte sportstad voor niet-professionele sporters. Meer dan 2.000 lopers namen deel aan de Metarelax Ostend Night Run met een parcours langs de Zeedijk, de strekdam en ondergaande zon. Volwassenen en kinderen liepen mee en er was keuze tussen 7, 14 en 21 km. Volgens velen is het met dit adembenemende decor de mooiste cross van het land en wij zijn daar met de Ostend City Queens uiteraard ook van overtuigd 🙂 Bovendien worden dankzij deze organisatie van Rotary Oostende Ter Streep goede doelen gesteund en ook dat juichen we toe.

sportstad

Foto – Nick Decombel

BCO

De naamsverandering van het stadium was dan ook meteen een schot in de roos. Hopelijk wordt dit ook een geluksbrenger voor onze Oostende Basketbalploeg. Zij zijn het seizoen zaterdagavond 24 september ’16 gestart met de Supercup tegen Antwerpen. Als trouwe supporter zal je me er ook dit seizoen veel zien.