Oostende heeft steeds meer gezellige Bed & Breakfasts waar je kan overnachten. In Raversijde vind je nu ook B&B Sable d’O. Ik ging zelf eens langs om te proeven van een verblijf op deze toplocatie dicht bij het Ensorkerkje. De B&B ligt nabij het stadscentrum, maar net ver genoeg om in alle rust te genieten.

B&B Sable d’O, als uitvalsbais voor lange strandwandelingen

Uitbaters zijn Sonja De Vrome en Fabian Buffel. Ze hebben hun privéwoning op de hoek van de Emiel De Smitlaan 33 en de Duinenstraat omgevormd tot een sfeervolle B&B omdat ze hun prachtige woonst wilden deel met gasten. Er zijn vier kamers met elk een mooie naam, Dunes, Vagues, Murmure en Sable.

De namen hebben te maken met de omgeving tussen Mariakerke en Middelkerke waar je de B&B kan vinden. Het is er heerlijk verblijven en de gastvrouw had gelijk. Ze vertelde dat bezoekers hier langer slapen dan ze thuis doen omdat ze hier pas echt tot rust komen. De jodium in de lucht doet hier goed haar werk en is  enorm goed om te verkwikken en te onthaasten.

Ze kiezen er daarom bewust voor om geen huisdieren of kinderen toe te laten omdat die rust ook echt voorop staat. Eenmaal uitgerust wacht er een verzorgd ontbijt. Elke morgen bakt Sonja zelf het brood, wat een meerwaarde! De B&B is de ideale uitvalsbasis voor wandelingen in de omgeving van het strand en de duinen. Je kan iets verderop ook een bezoekje brengen aan domein Raversyde of het Vogelopvangcentrum.

B&B Sable d'O

Het rijkelijk ontbijt.

Gastvrij

Als je hier overnacht heb je een totaal andere beleving dan in het toeristische centrum. Er is zelfs een rustige tuin, waar je vrij gebruik van kan maken. Binnen kan je dan weer onthaasten in de zithoek met een open haard. Als gast kan je zelfs plaatsnemen aan het kookfornuis als je dat wil en een drankje mag je zo nemen. Ze maken gebruik van een honesty bar, waarbij de gasten op hun woord geloofd worden. Er heerst een aangename huiselijke sfeer.

B&B Sable d'O

Stijlvol tot rust komen.

Sonja en Fabian bieden ook scooters en fietsen aan die je kan huren om Oostende en omgeving te verkennen, handig als je ook eens wil gaan shoppen in het centrum van de stad.

Een verblijf boeken kan via www.sabledo.com