‘Huyze Elimonica’-stijlvol en luxueus overnachten

Voorgevel Huyze Elimonica

voorgevel Huyze Elimonica

Huyze Elimonica

Vorige week kreeg ik de gelegenheid om in eigen stad te overnachten in een Bed&Breakfast met de mysterieuze naam ‘B&B Huyze Elimonica’. Via een klant had ik vernomen dat dit adres zeker de moeite waard is.  Ondertussen heb ik ervaren dat dit zeker realiteit is.

Belle Epoque stijl

Deze zaak is een volledig gerestaureerd pand, geklasseerd en heel stijlvol en luxueus aangekleed.  Door de ligging in het hartje van Oostende kan je van hieruit alle bezienswaardigheden van Oostende gemakkelijk bereiken. Ik denk hierbij aan de zeedijk, de winkelstraten en het Leopoldpark. En dit allemaal op een wandelafstand van deze B&B. Bovendien heb je geen zorgen voor de wagen, want er is een eigen parking voorzien. De charmante gastheer heeft mij heel vriendelijk ontvangen en deelde meteen zijn passie voor kunst, gastronomie en dit perfect afgewerkte Belle-Epoque huis.  Tevens kan je bij een gezellige zomerweertje even uitblazen en tot rust komen in de tuin van deze zaak.  Er is niets op te merken aan dit fantastisch verblijf.

Heerlijke gastronomie

Je kan hier ook op aanvraag en vanaf zes personen gastronomisch tafelen. De gastheer was in een vroeger leven een sterrenchef, wat zich weerspiegelt in de gerechten.  Dat hij een perfectionist is, kan je in alle kleine en grote details merken. Na een heerlijke nacht, in een luxueuze slaapkamer, kon ik genieten van een uitgebreid vers ontbijt. De zaakvoerder nam zelfs de moeite om een quiche en pannenkoeken te bakken en ons te voorzien van een verse fruitsap. Bovendien kon ik genieten van dit alles aan prachtige ontbijttafel die onderaan dit artikel te zien is.

Zonder twijfel kan ik iedereen dit adres 100 procent aanraden, zelfs voor een verblijf in eigen stad. Voor meer info en sfeerbeelden, en om je echt ‘goesting’ te geven, kan je op hun website terecht.

 

ontbijttafel Huyze Elimonica

ontbijttafel Huyze Elimonica

 

Slaapkamer Huyze Elimonica

Slaapkamer Huyze Elimonica

By |2017-01-30T10:20:09+00:0022-01-2016|

About the Author:

Anne Vanden bilcke
Anne is al jarenlang de ongekroonde koningin van Oostende. Geboren in het hartje van de Belle Epoquewijk en al meer dan 30 jaar eigenhandig verantwoordelijk voor zowat alle modieuze coupes die de Oostendse dameshoofden sieren. Van de nuchtere vissersvrouwen tot het bekend volk dat het Filmfestival aandoet, ze weten Anne allemaal te vinden. En ’s avonds, als iedereen gekapt en getooid is, sluit deze city queen haar kappersdeuren om zich in het stadsleven te gooien en een van de vele events mee te pikken.

2 Comments

 1. Arlette Vesters 23 januari 2016 at 21:43 - Reply

  Wij kunnen alleen maar beamen wat Anne heeft geschreven. Hebben daar gelogeerd van 16 januari tem 21januari 2016 en waren inderdaad ook zeer tevreden over de fantastische B&B Huyze Elimonica met een zeer vriendelijke en attent uitbater. Verzorgd en uitgebreid ontbijt in een mooi gerestaureerd pand met alle luxe en rust.
  Fam. Bloemen-Vesters

  • Anne Vanden bilcke
   Anne Vanden bilcke 9 maart 2016 at 21:11 - Reply

   Graag gedaan!

Leave A Comment