Voorgevel Huyze Elimonica

voorgevel Huyze Elimonica

Huyze Elimonica

Vorige week kreeg ik de gelegenheid om in eigen stad te overnachten in een Bed&Breakfast met de mysterieuze naam ‘B&B Huyze Elimonica’. Via een klant had ik vernomen dat dit adres zeker de moeite waard is.  Ondertussen heb ik ervaren dat dit zeker realiteit is.

Belle Epoque stijl

Deze zaak is een volledig gerestaureerd pand, geklasseerd en heel stijlvol en luxueus aangekleed.  Door de ligging in het hartje van Oostende kan je van hieruit alle bezienswaardigheden van Oostende gemakkelijk bereiken. Ik denk hierbij aan de zeedijk, de winkelstraten en het Leopoldpark. En dit allemaal op een wandelafstand van deze B&B. Bovendien heb je geen zorgen voor de wagen, want er is een eigen parking voorzien. De charmante gastheer heeft mij heel vriendelijk ontvangen en deelde meteen zijn passie voor kunst, gastronomie en dit perfect afgewerkte Belle-Epoque huis.  Tevens kan je bij een gezellige zomerweertje even uitblazen en tot rust komen in de tuin van deze zaak.  Er is niets op te merken aan dit fantastisch verblijf.

Heerlijke gastronomie

Je kan hier ook op aanvraag en vanaf zes personen gastronomisch tafelen. De gastheer was in een vroeger leven een sterrenchef, wat zich weerspiegelt in de gerechten.  Dat hij een perfectionist is, kan je in alle kleine en grote details merken. Na een heerlijke nacht, in een luxueuze slaapkamer, kon ik genieten van een uitgebreid vers ontbijt. De zaakvoerder nam zelfs de moeite om een quiche en pannenkoeken te bakken en ons te voorzien van een verse fruitsap. Bovendien kon ik genieten van dit alles aan prachtige ontbijttafel die onderaan dit artikel te zien is.

Zonder twijfel kan ik iedereen dit adres 100 procent aanraden, zelfs voor een verblijf in eigen stad. Voor meer info en sfeerbeelden, en om je echt ‘goesting’ te geven, kan je op hun website terecht.

 

ontbijttafel Huyze Elimonica

ontbijttafel Huyze Elimonica

 

Slaapkamer Huyze Elimonica

Slaapkamer Huyze Elimonica