Basketbalclub Oostende wint voor de vijfde jaar op rij de bekerfinale! Ik woonde het fenomenale moment bij.

Een weekend naar huis

Begin deze maand vertrok ik naar Barcelona voor een opleiding tot vlieginstructeur. Om de bekerfinale bij te wonen moest ik dus speciaal een weekend naar huis komen. Zaterdagmorgen om 04u00 ging mijn alarm. Een half uurtje later wandelde ik over de Ramblas tussen de vele feestvierders door. Niet veel later had ik een taxi te pakken richting de luchthaven van Barcelona. Ik probeerde wat slaap in te halen voor het zware weekend. Dit was zeker en vast geen probleem. De landing in Zaventem was mijn tweede wekker van de dag.

Uitkijken naar de bekerfinale

Samen met mijn vriendinnen keken we al enkele weken uit naar de bekerfinale. Het was deze keer dan ook dubbel uitkijken want ook zij hebben mij al even moeten missen. Zondag was de langverwachte dag eindelijk aangebroken. Afspraak aan de Mister V arena. Daar vertrokken we met enkele bussen richting Vorst Nationaal te Brussel. Tijdens busritten als deze is er altijd veel ambiance. We moesten heel wat bijpraten en het plezier dat we hadden was op en top!

Vierde jaar op rij

Het is ondertussen al onze vierde jaar op rij dat we de bekerfinale bijwonen. Aangekomen in Vorst zat de sfeer er meteen dik in. Opgewarmd van de busrit namen we plaats in de zaal. Het ging er direct heel spannend aan toe. We voelden dat beide ploegen kwamen om de titel mee naar huis te nemen. We gingen de rust in met een nipte tussenstand. Gelukkig zorgde de rust voor een extra opkikker. We gingen van start met extra energie. Naarmate het einde van de match was de spanning wat ver te zoeken. Wij bouwden alvast tijdens de match een feestje met de naderende overwinning in zicht. De buzzer luidde en we wonnen met een spectaculaire eindstand van 76-60.

Weekend kon niet meer stuk

Mijn weekend kon niet meer stuk! We namen de bus terug richting Oostende. Er was een kleine afsluiter voorzien in de Mister V Arena waar de spelers van BCO even later aankwamen. We verwelkomden hen uiteraard met veel enthousiasme… De spelers gaven elk een korte speech en bedankten ons voor de grote opkomst. Voor mij was het alweer een weekend om niet te vergeten. Met een grote glimlach op mijn gezicht nam ik de volgende morgen mijn vlucht terug richting Barcelona.

 

(foto Sporza)