Baristas No75, new kid in town.

Sympathieke koffiebar Baristas No75 is een familiebedrijf waar koffie met liefde wordt gezet, geschonken en gedronken. De ideale work en afterwork voor een gezellige Ostendse koffie-klets.

Passie: barista

Uitbater Jeffrey Hazell (48) verhuist op 12 jarige leeftijd van Wales naar Oostende. Door zijn passie voor koffie en de koffiecultuur volgde hij een barista opleiding in Londen. Samen met zijn dochter Celine (19) opende hij het nieuwe koffiehuisje Baristas No75 in het hart van Oostende.

Heerlijke ambacht in de Christinastraat

Baristas No75 speelt in op de vraag naar slow coffee. Hiervoor wordt een honderd procent Single Origin variëteiten van Origin Coffee Roasters ingezet. De ambacht staat hier meer dan ooit centraal. Aan alle stappen van het koffieproces wordt aandacht besteed en nieuwe methoden gebruikt om het donkere vocht optimaal in het kopje te brengen. Het Baristas No75 koffierepertoire vermeldt ook klassiekers als flat white, espresso en macchiato. De koffie wordt bereid met Antica Tostatura Triëstina. Een pure Italiaanse koffie die op beukenhout geroosterd wordt. Ben je geen koffieliefhebber dan kan Baristas No75 je misschien verleiden met een ontbijt (reservatie), verse bio – en welness kruidenthee van het huis Samova of dagverse zoetigheden zoals taart en homemade brownies van dochter Celine. Héérlijk. In de toekomst kunnen zonnekloppers hun hartje ophalen aan het nieuwe straatterras en wordt er een kleine hap, zoals soep en salades, geserveerd.

Wordt, met een stevige ‘jat’ koffie, vervolgd… 🙂

 

baristas  baristas

baristas  baristas

IMG_3501

By |2016-04-22T08:10:29+00:0021-04-2016|

About the Author:

Griet laat zich niet onder één hoed vangen. Deze creatieve dromer woont in de Belle Epoque wijk en houdt zowel van die gedistingeerde, historische kant van de stad als van zijn scherpe, edgy randje. Die oprechte liefde voor haar Oostende combineert ze met die andere passie, fotografie. Het resultaat zijn pure gevoelsbeelden waarin Oostende steeds weer de hoofdrol wegkaapt. En er is nog meer. Musthave sweaters bijvoorbeeld waarop trots #ostendaise blinkt. Zo cool kan stadsliefde er uitzien.

Leave A Comment