We hebben lente in februari, benieuwd wat de weergoden in maart zullen brengen. Hopelijk even goed want de Krokusvakantie staat voor de deur.

Er zijn nog enkele DATA in mijn agenda waar ik stiekem hoop dat dat zalig zonnetje ook in maart van de partij zal zijn met even zachte temperaturen! Hopen jullie mee?

02/03. BAL RAT MORT

De 121e editie van dit beroemde gekostumeerd bal wil ik zeker niet missen. Jullie weten dat ik van filmfestivals en rode lopermomenten hou. Dus met een thema als ‘Vintage Hollywood’ kan ik absoluut niet ontbreken in het Kursaal.

Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood Kursaal 2019

Samen met Lien en Karin werkte ik trouwens 2 glamoureuze kapsels uit ter inspiratie. (Lees het HIER) Als Grace Kelly en Audrey Hepburn look-a-likes zal je ons daar tegenkomen. Luisterend naar crooners, swingend op Elvis Presley of onze lippen opmakend in de Beauty Boudoir. En nippend aan ons coupje champagne waarschijnlijk ook. 🙂

PRAKTISCH:
 Zaterdag 2 maart 2019, 20H.
Locatie: Kursaal Oostende.
Tickets: 25 euro/ Aan de deur: 30 euro.
Meer info en bestellen: KURSAAL OOSTENDE VZW

02/03- 10/03. KROKUSVAKANTIE

Er is terug genoeg in Oostende om er op uit te trekken met kinderen.

de smurfen musical

Van een musical in het Kursaal tot een Lego Film 2 zoektocht, van theatervoorstellingen in De Post tot creatieve workshops, van kunstige keramiek tot broodbakken in de Kinderboerderij, …
Ontdek het allemaal via het handig overzicht op https://www.visitoostende.be/nl/krokusvakantie

 

08/03. MUSICA POËTICA FEMINA

Musica Poetica Feminina


Naar aanleiding van INTERNATIONALE VROUWENDAG organiseren VZW WOORDZEE en het Leeshuus een avond met muziek en poëzie gebracht door vrouwen voor vrouwen en waar niet-vrouwen ook van harte welkom zijn. Eva Cox praat de avond aan elkaar met Tina Reynaert aan de pianovleugel en  poëzie gebracht door Shari Van Goethem, Tania Verhelst en Delphine Lecompte.

PRAKTISCH:
Vrijdag 8 maart 2019, 19H30.
Locatie:Conservatorium aan Zee, Romestraat 36, Oostende.
Tickets: 12 euro.
Meer info en inschrijving : www.woordzee.be

 

17/03 . GEOCACHEN VOOR EEN PROPER STRAND 

In samenwerking met de PROPER STRAND LOPERS organiseren vrijwilligers een CITO: Cache In Trash Out. Afval opruimen en geocachen dus.

Data in maart 2019 geocachen Oostende

Geo-wat? Dit is een schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Met je smartphone kan je de plekken zoeken waar iets te vinden is. Wat? Dat is altijd een raadsel maar soms kan je een hint vinden via de GEOCACHE LISTING. Het zoekelement geeft een aangename extra tijdens deze vorm van wandelsport.

Iedereen die graag wandelt en meehelpt om de natuur wat properder te maken is welkom!

PRAKTISCH:
Zondag 17 maart 2019, 9H30.
Locatie:O-666 (clubhuis Poper Strand Lopers), Hendrik Baelskaai 27, Oostende
Start 9H30: uitdelen van zakken/ grijpstokken/ handschoenen.
Start CITO: 10H. Einde: 13H
Meer info : CITO-FACEBOOKEVENT 

 

24/03 . CLEAN BEACH CUP 

De lente betekent ook voor velen grote schoonmaak. Dat moeten de Belgische kustsurfclubs ook gedacht hebben want voor de tiende keer organiseren ze samen op de eerste zondag van de lente deze grote strandschoonmaak. Dat wij als Queens graag helpen strandruimen, konden jullie al HIER en HIER  lezen.

eneco clean beach cup 2019

Elke minuut belandt er een volle vrachtwagen plastic in zee, het dwarrelt in de lucht, drijft in de allerdiepste zeeën en spoelt op stranden aan. Het verbrokkelt, vergiftigt water en lucht en het blijft er voor altijd. Maar wat aanspoelt kunnen wij opruimen!
Iedereen is welkom. Studio Brussel volgt de actie live en er wordt 25. 000 euro uitgereikt aan de drie kustgemeenten met de beste oplossingen ter reductie van hun eigen afvalproductie.

PRAKTISCH:
Zondag 24 maart 2019, 13H-18H.
Locaties Oostende:
– OSTEND SAILING: Halve Maandijk 4.
– VVW INSIDE OUTSIDE: Koningin Astridlaan 9.
Gratis maar registreren kan via website en verzeker jezelf van een uniek hesje: HIER

 

VEEL PLEZIER!