Routine is back! Maar nazomeren doen we nog steeds in Oostende. Wie dacht dat de rust ging terugkeren, kan niet omheen alle events die gepland staan in september! Onmogelijk om ze allemaal op te sommen, maar Anne zette haar top 4 op een rij!

1. FFO FILMFESTIVAL OOSTENDE

Als er één iets is, wat ik ABSOLUUT niet wil of kan missen, dan is het het Filmfestival! Ik sta al jaren op de eerste rij om de vele celebrities van dichtbij te ontmoeten en koop mij altijd een festivalpas om elke avond te kunnen genieten van het witte doek. Dit jaar deed ik zelfs mee aan de reclamespot met sterke vrouwen en Master/ powervrouw Lynn Van Royen. Ik kan echt niet wachten om mijn mooiste jurk aan te trekken voor de rode loper en de openingsfilm Dorien B. te zien.
Anne tijdens het Filmfestival Oostende
 • Voor wie? Voor filmfanaten groot én klein brengt FFO een mix van internationale kaskrakers, kwaliteitsfilms en talent van eigen bodem.
 • Wanneer? Van 6 t.e.m. 14 september.
 • Waar? Verschillende locaties in Oostende, maar trefpunten zijn de Kinepolis en het Kursaal.

2. OPEN MONUMENTENDAG

Op 8 september krijgt de historische as tussen de Zeedijk van Kursaal Westhelling tot aan de Wellingtonrenbaan de volle aandacht. Zelf kan ik de zee niet missen, voor mij is een wandeling langs de zeedijk een rustmoment. Met doe-activiteiten, boottochten (kijk ik erg naar uit), lezingen, geleide wandelingen en workshops worden drie maatschappelijke en klimatologische thema’s belicht. Wat zijn de gevolgen van de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel voor onze kuststad en haar erfgoed patrimonium ? Hoe verhouden bepaalde cultuuringrepen zich tegenover de natuurkrachten aan de kust? En hoe gaan we als inwoner om met de zee?
http://ostendcityqueens.be/wp-content/uploads/2019/09/Open-Monumentendag.jpeg
 • Voor wie? Iedereen die wil bijleren over ons kusterfgoed. Over verleden, heden en toekomst.
 • Wanneer? Zondag 8 september.
 • Wat? Er zijn verschillende toffe activiteiten. Je kan de dag starten met een ontbijt in Kaap, haiku’s schrijven in de Japanse tuin, op boottocht gaan met Captain Blue, deelnemen aan een installatie van artiest Siegfried Vynck, jezelf 60 meter de hoogte fietsen en nog zoveel meer. Opgepast: voor vele belevenissen moet je vooraf inschrijven (kan tot 7 september, 11H)!
 • Waar? De dijk tussen de Wellington Renbaan en Kursaal Westhelling.
 • Meer info en inschrijven via: https://www.oostende.be/omd

3. OOSTENDEDAG + VRIJETIJDSMARKT

Op Autoloze Zondag 22 september vindt de vierde editie van de Oostendedag plaats. Een dag waarop Oostendenaars na een druk toeristisch seizoen in de watten worden gelegd met een leuke namiddag. Ik vind het vooral aangenaam om op die manier nieuwe mensen te leren kennen. Wie op zoek is naar een nieuwe hobby kan die dag ook terecht op de Vrijetijdsmarkt in De Grote Post en de Koninklijke Stallingen waar Oostendse organisaties demo’s en uitleg geven over hun aanbod en werking.

Oostendedag

OCQ Karin en gezin tijdens de vorige editie.

  • Voor wie? Iedereen die niet-gemotoriseerd wil genieten van Oostende.
  • Wanneer? Zondag 22 september van 12H30-18H.
  • Wat? Van 12.30 tot 14.00 uur kan je terecht in jouw dichtstbijzijnde wijkontmoetingscentrum, om daarna naar het autovrije stadscentrum te fietsen. Van 14.00 tot 18.00 uur is er in de hele stad animatie voor jong en oud. Zowel Oostendenaars als bezoekers kunnen genieten van verschillende workshops, optredens (Sint-Petrus -en Paulusplein), een springkastelenparcours en nog veel meer!

4. OSTEND NIGHT RUN

De niet te missen sportieve afspraak van het jaar. Voor velen een doel om voor een bepaalde afstand te trainen, voor anderen een plezante teaminspanning om samen over de meet te komen. Of je nu kiest voor 7, 14 of 21 km, de Ostend Night Run is een echte belevingsloop dat je tot dichtbij de mooiste plekjes van Oostende brengt: de Westelijke strekdam, de Visserskaai, de Sint-Petrus -en Pauluskerk, het Wapenplein, de Japanse tuin en nieuw dit jaar doorheen de winkel van Deweert Sport! Ook kindjes geboren tussen 2008-2013 kunnen deelnemen aan een Kids Run. Naast een toffe loop draag je met jouw deelname bij tot het bestrijden van kansarmoede in de stad, want de organisatie van Rotary Ter Streep schenkt de opbrengst aan verschillende goede doelen in Oostende (bv. Lichtbaken, een ontmoetingscentrum/ restaurant voor hulpbehoevenden gerund door vrijwilligers).
metarelax ostend night run
 • Voor wie? Sportivo’s, actieve Oostendelovers en energieke kindjes.
 • Wanneer? 28 september, 19H start Kids Run/ 20H officiële start.
 • Wat? Lopen doorheen Oostende in het (bijna) donker, langs haar bekendste landmarks en met veel ambiance en supporters langs het parcours.
 • Waar? De start is veranderd en is dit jaar ter hoogte van de Drie Gapers op de Zeedijk. (Koninginnelaan)
 • Meer info  -> www.ostendnightrun.be.