Al hebben we de zomervakantie bijna voor de helft gehad, Oostende bruist in augustus lekker verder! Ook Anne blijft genieten. Dit zijn haar warm aan te bevelen agendapunten voor volgende maand!

1. ATELIER DE BLAUWE STOKVIS

Bij mij in de straat kwam er in juni een kleurrijke zaak bij. Nieuwsgierig ging ik een kijkje nemen en het bleek te gaan om een mozaïek-atelier. In ‘de blauwe stokvis’ kan je binnenspringen om een kijkje te nemen hoe kunstenares Ingrid er iedere namiddag aan het werk is. Iedereen, ook jonge kinderen, kunnen er een vrolijk zomers mozaïekje maken. Een vis,een vlinder,een letter…er is volop keuze aan vormen en materialen. Een aanrader voor wie graag creatief bezig is. Ik knutselde er al en vond dit een heel leuke namiddagbesteding!
Atelier de Blauwe Stokvis
 • Voor wie? Creatieve zielen, groot en klein.
 • Wanneer?
  Terug open vanaf 27 juli. Zaterdag van 10H-19H. Zondag tot donderdag: 13H-19H. Vrijdag gesloten.
 • Waar? Van Iseghemlaan 141.
 •  Meer info: www.bluemosaics.be

2. FAME, THE MUSICAL

Zoals elk jaar zet het Kursaal tijdens de zomer een hitmusical op de agenda. Dit jaar komt de originele “FAME, THE MUSICAL” exclusief voor België naar onze badstad. Ik sta alvast te popelen om met alle collega Queens luidkeels ‘Fame, I’m gonna live forever‘ mee te zingen! De musical viert trouwens haar dertigste verjaardag en is een bewerking van de gelijknamige film uit 1980.
Fame, The Musical Kursaal Oostende
 • Voor wie? Muziek -en dansliefhebbers, showbeesten en iedereen met jaren ’80 nostalgie.
 • Wanneer? Van 5 t.e.m. 10 augustus.
 • Wat? Fame gaat over een groep leerlingen die uitgekozen zijn voor “New York’s High School for the Performing Arts”, dé school om het te maken in de moeilijke wereld van de showbusiness. De vele “ups” en “downs” maken het voor de leerlingen soms moeilijk. De diversiteit aan personages uit verschillende milieus, hoe ze met prestatiedruk en het zoeken naar hun eigen identiteit omgaan gekoppeld aan steengoede dans-en zangacts, maakten van deze eighties-movie een echte klassieker! Dat er een succesvolle Tv-serie én musical op volgden, hoeft dus niet te verwonderen!
 • Waar? Kursaal Oostende.
 • Meer info & tickets  ->  www.kursaaloostende.be

3. DE PAULUSFEESTEN

Wat de Genste Feesten zijn voor de stroppen, zijn de Paulusfeesten voor Oostende. Dit gratis feest voor én door de Oostendenaar, grijpt voor de 47e keer plaats rond het beroemde Pauluspleintje, de plek waar het ooit allemaal begon door Iwein Scheer van café ’t Kroegske. Dit authentiek stadsfestival betrekt vandaag trouwens meerdere pleinen waaronder het grote Petrus-en Paulusplein waar je moet zijn voor de grotere live-optredens.
Oostendenaars spreken hier af en sommigen zien elkaar soms voor het eerst in een jaar terug gedurende die zeven dagen. Dit jaar neem ik zeker deel aan de gratis dansinitiatie Salsa en Bachata op 12 augustus. Wie komt ook  meedansen?

 

Alex (met zonnebril) van Alex Dance Company zal de Salsa & Bachata – initiatie geven.

 • Voor wie? Iedereen met een hart voor Oostende: inwoners, “aangespoelden”, toeristen … Een feest voor iedereen die van de echte ‘Ostènsche ambiance’ wil genieten.
 • Wanneer? Van 12 t.e.m. 19 augustus.
 • Wat? Meer dan 120 optredens, muziek, dans, straattheater, kinderanimatie en food trucks. De Paulusfeesten zijn uniek door hun vrijwilligerswerking, het typisch Oostends karakter, de ontdekkingen in de programmatie en het feestje met “een hoek af”.
 • Waar? Omgeving van het Sint-Petrus en Paulusplein.
 • Meer info & programmatie ->  www.paulusfeesten.be.