Leuke muziek voor iedereen

Wij zijn fan van Kapitein Winokio. En met wij bedoel ik gek genoeg niet in de eerste plaats onze kindjes Marie (6j) en Sam (4j), maar m’n man en ik. Zij houden van allerlei muziek, van klassiekers als K3 of hipperds als Pharell Williams met zijn “Happy”. Dus zij houden uiteraard ook van de Kapitein en zijn muziek gaat dan ook steevast mee met ons op vakantie. We maken er thuis een gewoonte van: de radio of onze CD’s en platen liggen op en zij kunnen meegenieten en kennen ondertussen al veel van onze muzikale helden.

Maar op vakantie is het anders, dan passen we ons met plezier aan om lange autoritten draaglijker te maken. Dan reizen Kapitein Winokio en de zijnen gewoon met ons mee en zorgen ze voor meezingers, gekke dansmoves op de voor- en achterbank en grappige situaties.

Dé Kapitein komt naar Oostende!

Goed nieuws, want ze komen naar het Kursaal in Oostende. Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat de zaalshow écht de moeite is. Een paar weken geleden zagen we het optreden namelijk al in de Capitole in Gent. De hele show draait rond het alfabet: “ABC, zing maar mee – het alfabet op toon gezet”. Het decor is mooi, de liedjes swingen en zijn ontzettend gevarieerd. Goeie muzikanten wisselen trage, vrolijke, rockende en jazzy nummers met elkaar af en het verveelt geen seconde. Educatief ook, zeker voor Marie die in het eerste jaar leert lezen en zo de letters eens op een andere manier bekeek.

Sam was onder de indruk van het geheel, bleef tot 3/4 van het optreden op m’n schoot zitten, maar ging erna aan het dansen. Hij was ook tot over zijn oren verliefd op Mevrouw Poes en vond haar schoentjes mooi, dus ik ben benieuwd hoe hij in maart zal reageren!

Aanrader voor klein en groot

Een absolute aanrader voor kindjes vanaf 3,5 jaar vind ik en een maximum-leeftijd staat er eigenlijk niet op aangezien Sam zijn meter Maaike en ikzelf er ook echt van genoten hebben. Maaike en Marie waren trouwens blij dat hun letter de lekkerste was… MMM.

Het risico is wel dat kindjes naar huis gaan met uitspraken als “pipi in het potje met een lekker protje”, want daar gaat het onder andere over in het liedje over de letter P, een letter met Pit. Het duurde toch een week of twee voordat ze dit stukje van het lied niet meer overal te pas en te onpas uitriepen wegens hilarisch. Kaka/Pipi humor is hier van elke dag. Benieuwd hoe lang die fase duurt eigenlijk. Misschien eens vragen aan Kapitein Winokio binnenkort.

Praktisch

De zaalshow gaat door in het Kursaal op 5 maart om 14u30. Tickets kan je hier bestellen. Wij gaan in elk geval nog een keer bij hen langs.