Kerst. Dé periode waar ik elk jaar opnieuw naar toe leef.
Het is een van de mooiste, gezelligste momenten van het jaar voor mij: de kerstboom versieren en het huis onderdompelen in een knusse kerstsfeer.

MAAR HOE BEGIN JE?

1/ De Kerstboom

Eerst en vooral is het van belang om te weten wat je wil. Ga je voor een valse boom of heb je liever de geur van verse dennennaalden? Nu ik in het Westerkwartier woon, koop ik een echte kerstboom bij bloemen -en plantenzaak DUINDISTEL in Mariakerke. Ze staan je met raad en daad bij en helpen je over de juiste aankoop beslissen.

Kerstboom Duindistel Oostende

Ik hanteer het principe: hoe groter de kerstboom, hoe beter. Vroeger was ik altijd teleurgesteld als ik niet mee kon kiezen met mijn mama en als ze dan thuis kwam met een kleine kerstboom. Sinds ik alleen woon, kan ik zelf kiezen maar dit maakt de keuze er bij Duindistel niet gemakkelijker op. Ik bekijk ze één voor één en maak dan op basis van grootte, vorm en budget mijn keuze. Heb je een mooie kerstboom uitgezocht, dan komt die het best tot recht in een mooie mand of in een kerstboomstandaard.

2/ De lichtjes

Voor je de verlichting in de boom hangt, controleer je beter of de lampjes nog allemaal werken. Na deze test,  begin je eerst van boven.

Verdeel de lichtjes evenwichtig over de boom naar beneden. Stop de lampjes ook wat dieper, dan krijg je een mooier effect. Steek de stekker in het stopcontact en bekijk het resultaat. Dit is het moment om de lichtverdeling wat bij te sturen. Eens ze voor jou op de juiste plaats zitten, ben je al halfweg.

3/ De versiering

Het leukste onderdeel! Wat hang je dit jaar in je kerstboom? Ik vind het heerlijk om verschillende winkels af te lopen en te snuisteren naar de kersttrends van het jaar.  Voor inspiratie ga ik altijd graag bij FLEUR DE LIES. In deze conceptstore vind je een mix van groene planten, bloemen en Scandinavisch design. Er staan heel wat versierde kerstbomen opgesteld in verschillende tinten en stijlen. Keuze genoeg om ideetjes op te doen en enkele nieuwigheden uit te kiezen voor jouw boom.

Dit jaar zien we opnieuw weer heel wat natuurlijke materialen zoals hout, glas en groen. Ik zie vooral rood, munt, wit en zwart als kleur voor de versiering. Naast koper is dit jaar goud weer helemaal in. Los van alle trends moet je vooral voor een stijl kiezen die bij jou en jouw huis en interieur past.

Mijn favoriet is ‘Groen en botanisch’. Scandinavisch, simpel en natuur geïnspireerde decoratie hebben mijn voorkeur.

Als je slingers wil gebruiken in je kerstboom, dan werk je ook weer van boven naar beneden. Zorg ervoor dat de slingers vallen op de takken. Dan pas hang je de ballen en hangers erin. Het is niet nodig om elk jaar jouw kerstboomdecoratie te vernieuwen. Het is net leuk om oud en nieuw gekochte items te combineren met elkaar.

4/ De piek

Zelf zet ik eigenlijk geen piek meer op de kerstboom. Maar velen zien dit nog altijd als ‘de kers op de taart’. Tegenwoordig zijn er al heel wat varianten om te gebruiken.

EN… als laatste deze tip

Ruim de overige spullen zo snel mogelijk op om met volle teugen te genieten van jouw prachtige kerstboom. Zet je in de zetel met een lekkere Chai latte, steek de kaarsjes aan en maak het gezellig.

Ben je nieuwsgierig naar mijn kerstboom? Je kan me volgen via Instagram dan laat ik die zeker eens zien in één van mijn stories.

Meer info over de bezochte handelszaken:

  • Duindistel: hier.
  • Fleur De Lies: hier.