Padel … Ik wist eigenlijk niet wat ik moest en mocht verwachten. Maar aangezien het event op de terreinen van Ostend Tennis was, moest het iets met een balletje slaan zijn. Dus ben ik gretig op het verzoek ingegaan om ‘paddel’ te testen.

Padel: iets nieuws

Padel is een nieuwe racketsport in onze mooie badstad. Ik werd verwelkomd bij OTC, de Ostend Tennis Club, gelegen langs de Koninginnelaan bij de Koninklijke Stallen. Ik kreeg er een groot rakket en werd meegeloodst naar één van de vier gloednieuwe paddel courts. De racket is van kunststof, de bal lijkt eerder op een zachte tennisbal en de court is een rechthoekig terrein.

ostend_d

Start to Padel

Start to padel was voor mezelf de eerste kennismaking met een sport waar ik niks van kende. Als niet-sportieveling wilde ik het toch zeker proberen en het viel goed mee. Zelfs in die mate dat ik het zeker zal nog eens zal doen. De eerste ballen van de ‘oudste Ostend City Queen’ misten wel hun doel maar gaande weg kreeg ik toch vat op het spel. Mijn medespeler gaf me nuttige tips om mijn kennis van de gloednieuwe sport te verruimen. Ikzelf speelde tegen Heidi maar je kan Padel ook beoefenen met zijn vieren.

 

Padel

Wie kan er ‘Padellen’ ?

Wat me zeker opviel was dat Padelspelers van alle leeftijden zijn. En dat maakt het leuk want je tegenspeler mag dan al jaren jonger zijn, ik heb me toch kunnen uitleven. Als ik de volgende keer alleen ga, weet ik dat er altijd mensen zijn tegen wie je kan spelen. Je kan, maar hoeft zeker niet in groep te gaan naar de OTC.

Het spel zelf

De spelregels en basistechnieken zijn eenvoudig. Vanaf de eerste opslag is plezier verzekerd in deze sport die tussen tennis en squah ligt. Je kan het in de zomer en de winter spelen. Wie een tegenspeler zoekt en het eens wil uittesten mag me altijd een seintje geven! Padel wordt gespeeld bij Ostend Tennisclub, Koninginnelaan 83, Oostende. Reserveren is noodzakelijk op www.ostendpadelclub.be  of via 059/702170. Ostend Padelclub kan je ook volgen op Facebook  of op instagram via @ostendpadelclub.