Voor Karin en Gillian breken er spannende tijden aan. Beiden zitten momenteel in het derde deel van hun zwangerschap. En hoe heerlijk is het dan om op zoek te gaan naar de leukste babyspullen! Hun favoriete baby -shoppingadresjes in Oostende op een rij:

1. LOLOTTE

Eerlijk? Mocht het even kunnen, zouden we álles van deze fijne winkel in huis halen! Uitbaatster Charlotte heeft een voorkeur voor Deens en Scandinavisch design, maar zorgt ook voor heel wat fijne Belgische merken. Hier kan je mooie en originele spulletjes voor in de kinderkamer kopen, lieve knuffels en houten speelgoed.

LOLOTTE OOSTENDE

Sinds kort kreeg de winkel een update en werd er een extra verdieping toegevoegd. Hierdoor kan je nu álles van babyuitzet kopen. Van een hippe wipper tot een Tripp Trapp, Lolotte has got you covered. Tip: hier kan je een baby- of verjaardagslijstje leggen.

2. KABINE

KABINE kan je het best omschrijven als een family conceptstore. Dit nieuw shoppingpareltje aan Oosteroever beschikt over veel ruimte en enorm veel lichtinval. Je vindt er het schattigste babygerief, leuke interieurspullen, lichaamsverzorging voor hem en haar én originele cadeautjes.

Kabine Oostende babyshopping

Ideaal met een baby op komst want je vindt er de hipste merken én je kan er je geboortelijst plaatsen. Maar ook voor wie zonder bolle buik gewoon komt snuisteren, is het even moeilijk niet met iets leuks terug buiten te stappen.

3. BABY DEJONCKHEERE

Dit is dé klassieker onder de Oostendse babywinkels. Een vaste waarde in de Kerkstraat. Elke Oostendse mama of papa sprong hier wel al eens binnen of stond aan de etalage te dromen van een prachtige buggy.
Alles wat je baby nodig heeft kan je bij Dejonckheere vinden, DUS ook dit is een uitstekend adres voor jouw geboortelijst. Ook de moeite is snuisteren tussen de kleertjes: wedden dat je er zeker iets moois zal vinden? Ook voor prematuurtjes, trouwens!

4 . DE KRINGWINKEL KUST

Het aanbod aan babyspullen kan soms wat overweldigend zijn. Wat heb je nu écht nodig? En vooral: hoe lang zal je baby het gebruiken? In het geval van kleertjes soms maar een paar maanden. Alles nieuw kopen, vind Gillian eerlijk gezegd wat absurd. Zeker in tijden dat iedereen zich meer en meer vragen stelt rond duurzaamheid. Zoveel mooie babykleertjes zijn tweedehands te vinden en zijn meestal nog zo goed als nieuw. Eens binnen springen bij Kringwinkel Kust loont dus zeker de moeite!

Niet alleen voor kleertjes trouwens, maar ook voor leuke voorleesboekjes of pre-loved speelgoed. En dat allemaal voor bijna geen geld. Ultieme tip: spring geregeld eens binnen, want er komen heel vaak nieuwe spullen bij. Wie weet vind je iets origineel of kan je een oud kastje pimpen tot luiertafel!

5. LIEZELIEZE

Gloednieuw op de babyshoppingradar is deze Oostendse webshop gespecialiseerd in het aanbieden van enkel tweedehands zwangerschaps-, baby -en kinderkledij tot maat 122. Mama Liesbeth bedacht dit duurzaam circulair concept en selecteert enkel kwalitatieve items met focus op bio, fair, eco én zoveel mogelijk made in Belgium. Ideaal om online – maar toch ook lokaal!- te shoppen of omgekeerd, je kan er je eigen kwalitatieve textiel te koop aanbieden (na afspraak en goedkeuring van Liesbeth off course).
Liezelieze