Jingle Bells, jingle bells, …

Zodra de maand december eraan komt, geraak ik ondanks het grijze, kille weer geleidelijk aan in een optimistische feeststemming. Kan ook moeilijk anders wanneer je door de Oostendse binnenstad flaneert. De magie van het Leopoldpark met z’n chalets en schaatsers op de vijver, de schitterende Adolf Buylstraat met z’n lichttunnel die je leidt naar het Huis van de Kerstman. Los van alle toeters en bellen rond het kerstgebeuren en het nakende nieuwe jaar prikte ik nog 4 ‘niet te missen’ decemberdata in mijn agenda.

2/12. LOUISE LOOPT

De derde editie al ondertussen. Op zondagmorgen 2 december kan je in groep 5 km lopen onder begeleiding van Louise Carton . Voor beginners als gevorderden, iedereen met loopgoesting is welkom. De organisatie #ikjeunemie beloont elke deelnemer trouwens met een hippe loopmuts.
Meer info via facebook: Louise loopt #3.

Praktisch:
Zondag 2 december 2018
Start 10H00 aan het standbeeld van Koning Leopold II aan de 3 Gapers op de Zeedijk.
Gratis

Chef's Collective Belgium Thermae Palace Oostende

9/12. CHEF’S COLLECTIVE

Er waait een nieuwe culinaire wind doorheen het Thermae Palace met  de getalenteerde, eigenzinnige rock en roll chef Vincent Florizoone aan het fornuis van brasserie Albert. Als organisator van de Flemish Food Bashes en één van de drijvende krachten achter Chef’s Collective Belgium is het geen toeval dat dit gastronomisch feest voor Oostende en zijn Thermen kiest.

Chef's Collective Belgium Thermae Palace

Vincent Florizoone, chef van brasserie Albert. © NICK DECOMBEL FOTOGRAFIE

Wat mag je verwachten? Het Thermae Palace wordt op 9 december het grootste sterrenrestaurant ter wereld! 29 Belgische chefs – goed voor 13 Michelinsterren en duizenden Gault&Millaupunten– en 5 gerenommeerde mixologists zorgen voor high-end gerechten en originele cocktails. Waarom? Dit nationaal gastrocollectief wil als één uniteit een verhaal van passie, samenwerking en samenhorigheid binnen de sector verspreiden. Onder het motto ‘one team, one dream’ zijn ze trots op de Belgische producten, vakmannen en telers waar ze dagelijks mee werken. En dat vieren ze met ‘one hell of a party’! Ostend local deejays Gueush, Paco en Pudde tekenen present maar ook The Jane-chef Nick Bril zal een plaatje draaien. Genieten van gastronomische bordjes in een unieke danssetting, topingrediënten voor een memorabel feest!

Meer info via Facebook: Chef’s Collective Belgium en het Chef’s Collective Belgium feest.
Tickets: 15 euro bij de deelnemende restauranthouders.

X-mas late night shopping 2018 Oostende

14/12. X-MAS LATE NIGHT SHOPPING

Geen beter moment om de zoektocht naar kerstcadeaus verder te zetten of de perfecte feestoutfit te scoren. Op vrijdag 14 december blijven alle winkels in de Oostendse binnenstad lekker lang open tot 21H. Elke handelaar geeft iets extra’s in petto: van korting, tot een glaasje of een heuse modeshow. De moeite waard om te ontdekken. Tot 20H kan je terecht in de Inpakbar in het Feest-en Cultuurpaleis waar men je kerstpresentjes voorziet van origineel Oostends cadeaupapier.
Wie iets aankoopt bij de deelnemende handelaars, krijgt een gratis parkingcheque bij Indigo ter waarde van een uur. Zolang de voorraad strekt.

Meer info: X-mas Late Night Shopping

 

22/12. WINTER IN HET MUSEUM

Een mooi begin voor jong en oud om de Kerstvakantie te starten.  In het Stadsmuseum maken ze zich op voor een authentieke kerstsfeer . Het 18de-eeuwse herenhuis ontpopt zich op zaterdag 22 december tot een sfeervol decor voor een charmant en winters programma. Een ganse middag kan je er terecht voor activiteiten met een Oostends karakter.

Om 12.00 uur opent Joris Goens, de recordhouder van het Belgisch kampioenschap Bellemannen, de deuren. Tot 18.00 uur kan je gezellig tafelen volgens aloude kersttraditie met wafels, een soepje van vergeten groenten of een winters drankje. Ondertussen kan je eerlijke cadeautjes snuisteren bij één van de vele kerstkraampjes en luisteren naar kerstgezangen van Oostendse koren. Kinderen kunnen doorlopend knutselen en hun eigen kerstversiering, kaartje of vogelvoedersilo maken. Er is vermaak voor iedereen met een levensgrote poppenkast en wintervertellingen. Wie wil, kan ‘Ostensche’ winterliedjes meezingen met dialectkenner Roland Desnerck of inschrijven voor de winterse sneukelwandeling ‘Patatten met de Pele en gerookte scheen’.

Waar? Stadsmusuem, Langestraat 69.
Inschrijven voor de sneukelwandeling verplicht via het E-loket van Oostende tot woensdag 19 december 2018 om 12.00 uur. Kostprijs 17,5 euro p.p.

Meer info. over het programma: hier.

Misschien kom ik jou tegen? Tot dan!