De kerst-en feestperiode zit er op en wij zijn klaar om er terug in te vliegen in 2019! Eerst en vooral wensen we jou een gelukkig en gezond nieuwjaar toe! We hopen dat je kon genieten van het samenzijn en het smullen van heerlijk rijke gerechten, met liefde gemaakt en met dierbaren gedeeld.

VAN ZONDIGEN NAAR GEZOND!

Een traditioneel goed voornemen voor het nieuwe jaar. Na een feestperiode vol dagen die vaak van maaltijd tot maaltijd worden doorgebracht, is een detoxkuur voor het lichaam alvast een goed idee, dachten wij zo. Maar voor wie uit eten gaat, vaak een moeilijk gegeven. Kiezen voor ‘healthy‘ bij volgende adresjes is alvast een feest, want een overvloed aan keuze!

1/ Passe Vite

Voor de liefhebbers en vaste klanten van Passe Vite die hun Oostendse eethuisje plots niet meer kunnen vinden in de Hertstraat: geen paniek! Even lekker en gezellig maar nu met plaats om 20 extra magen te vullen, opende Passe Vite 2.0 in de Nieuwstraat. Detox aanraders van het huis zijn de salade met kip en avocado of voor de vegetariërs die met zoete aardappel en geitenkaas.

Er is ook altijd verse soep, quiche, pasta  en huisgemaakt gebak op de menukaart. Dat de meesten hun weg (terug) al hebben gevonden, bewezen alle volzette tafeltjes toen ook wij langskwamen. Tijdig reserveren is dus de boodschap en een gepersonaliseerd tafeltje wordt voor jou vrij gehouden.

2/ Organic Vision

Organic Vision staat nog op onze to-do lijst voor het nieuwe jaar want hiervoor neem je best even de tijd. Organic Vision biedt namelijk detox- en wellnesskuren aan voor één, drie of vijf dagen. Verwacht je aan aangepaste drankjes & voeding, sauna, massage, scrub, peeling en relaxatie in hartje Oostende.

Gezond eetadres Oostende Organic Vision

Maar je kan er ook op elk moment van de dag langsgaan en wat eten. Wat dacht je van een tartelette van bio rijstvlokken, appel, tofucrème en pompoenpitten met huisgemaakte thee als ontbijt op zondagmorgen, een boterham met bio zadenpaté, rode biet, komkommer en ume shiso als lunchpauze tussen het werk of een Chanko-Nabe met kip, vis of tempeh om je  vrijdagavond in te zetten? Echt een adresje om je verantwoord te laten verrassen en verwennen.

 

3/ Nauti

Met dezelfde succesformule van verse salades, soep en pasta’s opende Tina in het oude pand van de Passe Vite in de Hertstraat haar Nauti. Met passie, creativiteit en smaak heeft ze zowel haar gerechten samengesteld als haar eethuisje ingericht.

Onze salade met rode biet, geitenkaas, appeltjes, groentenchips en honing-mosterd dressing was een smaakbom en kleurenpalet om u tegen te zeggen. Tot in de puntjes verzorgd en zoals je ze thuis nooit kunt maken. In het Fins betekent nauti trouwens ‘genieten’. Ik denk dat we nog nooit zo hard van een salade genoten hebben als bij Tina.

 

Kennen jullie nog gezonde eetplekjes in Oostende? Vul gerust dit niet-limitatieve lijstje als commentaar op deze blogpost aan!

Alle foto’s zijn gemaakt door Nick Decombel i.o.v. Visit Oostende.