Mijn zoon en ik bezochten onlangs de hilarisch leuke en kindvriendelijke doe-expo 3D WORLD MAGIC & FUN in het Kursaal. We laten jullie even meegenieten van onze plog. Een blog waar foto’s alles vertellen. Want als er één ding is wat je absoluut niet mag vergeten op dit event, dan is het je smartphone of fototoestel.

We zitten middenin de zomervakantie en die gaat nu al in onze herinneringen gegrift staan ‘als die zomer waar wij zoveel en zolang op het strand vertoefden’. Maar het zou jammer zijn, moesten wij al die fijne evenementen en activiteiten waar Oostende momenteel bol van staat aan ons voorbij laten gaan.

Strike a pose

Een uitstap die dus op mijn lijstje stond om te doen met zoonlief van 5 jaar was 3D World Magic & Fun. Voor de tweede keer opgezet in het Kursaal maar wel met een volledig nieuw programma. Geschilderde decors waar je net echt poseert tussen draken, minions en slangen blijven vaste prik. Een tip: overacteren bestaat niet! Doe gewoon mee gek met je kroost en schiet zoveel mogelijk leuke beelden! Wie ze deelt met de organisatie, maakt kans op het winnen van een NIKON camera. Shoot away dus.

Deze diashow vereist JavaScript.

Magisch en net echt

Op vlak van technologie valt er ook verrassend veel te beleven! Het videospel met de virtual reality bril waar hij op een autosnelweg mocht roetsjen, sloeg enorm aan bij mijn zoon. Idem voor de griezelige 3D cartoon. Je kon er ook videoboodschappen naar familie en vrienden  sturen vanuit verschillende wereldsteden. Of wat dacht je van een 360° graden bodyscan van je lichaam te maken?  Van dansende skeletten tot bewegende dino’s of magie op je bord dankzij ‘le petit chef’.  Soms hilarisch, soms knotsgek. Nooit gedacht dat mijn zoons enthousiasme zo aanstekelijk zou werken op mij. De foto’s zijn het bewijs.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook al gingen  wij langs  op een gewone weekdag, nog een tip! Het is interessant om via de website te informeren naar de speciale weekendthema’s of  de bekende figuren die een bezoekje brengen om te signeren en te poseren. Just saying!

3D World Magic & Fun loopt nog tot 2 september in het Kursaal Oostende.
Voor meer info: www.3Dworldbelgium.be