3D World : leve humor en verbeelding!

Yale 3D World Magic & Fun

In het Kursaal loopt deze zomer het initiatief “Yale 3D World Magic & Fun“. Samen met de kindjes trok ik naar de pandabeer die ze ondertussen kennen vanop de affiches. Want dat beeld van die pandabeer zei hen meer dan de titel… Eerlijk, ik moest hen even overtuigen van het idee, want “Wat is nu leuk aan de hele tijd foto’s nemen mama?“. Tot we er waren.

We kwamen tijd te kort en ik moest beloven er in augustus nog eens op bezoek te gaan om de rest van de scènes af te werken. We hadden wel een goed excuus toen we te laat aankwamen op onze volgende afspraak: “Sorry, we zaten op café met een olifant en Sam moest hem eerst nog een pintje serveren“.

– Lees verder waarom het de moeite waard is. –

 

Waarom is het een bezoek waard?

De tentoonstelling is een verzameling van verschillende grappige scènes: grote borden met absurde achtergronden waar je voor gaat staan om er grappige dingen te doen en daar foto’s van te nemen. Er zijn zowel eenvoudige borden, als grote decors die in een hoek staan – zoals die pandabeer – en digitale nieuwigheden waarbij je bijvoorbeeld meespeelt in een filmpje met pinguins.

1. Leve de verbeelding, leve de humor! 

Ik vind het heel positief dat hier niet alles voorgekauwd is. Je moet zelf aan de slag en na een kleine opwarming in de eerste zaal bij scènes zoals surfen op een gigantische Brusselse wafel ben je op dreef… Bij enkele decors staan ook verkleedkledij en attributen.  Dat vond onze dochter geweldig: als Hawaï-meisje een cocktail serveren aan een luipaard of een selfie nemen als cowgirl met een olifant. Het kan!  De verhalen achteraf vinden ze ook fantastisch: “papa, we zaten vandaag in een gocart en werden achterna gezeten door een bizon“.

2. Voor jong en oud

Het is leuk voor alle leeftijden. Onze zoon van vier vond het zeker leuk, maar had misschien nog iets te weinig geduld, onze dochter van zes had er evengoed een hele namiddag kunnen doorbrengen. Als vond ook hij het leuk om een balletje te zijn in de tomatensoep van de panda. Als volwassene was ik best onder de indruk van de digitale toepassingen: jezelf geprojecteerd zien in een filmpje met dieren, toepassingen op m’n iPhone waardoor er 3D dieren opduiken uit de grond…

3. Begeleiding

Ik ben vol lof over de begeleiders die er aanwezig waren om te helpen het maximum uit die decors te halen. Ze stellen ook af en toe voor om een foto te nemen met mama / papa erbij wat de kindjes uiteraard heel leuk vinden. Ook voor zij die minder handig zijn met hun smartphone: geen paniek, ze helpen je graag en met veel geduld.

4. Regenweer

Wat ons betreft een ideale regen-activiteit. De locatie van het Kursaal is dan ook perfect om het te combineren met eten, drinken, shoppen of als de wolken verdwijnen alsnog een strandwandeling.

  

Praktisch

  • Een smartphone is onmisbaar: zeker meenemen en zorgen dat je batterij goed opgeladen is
  • Nog te bezoeken tot 3 september
  • Reken toch minimum op anderhalf uur, rekening houdende met het enthousiasme ben je tot 2u30 bezig
  • Tickets vind je hier.

 

    

 

 

 

By |2017-07-18T15:22:38+00:0018-07-2017|

About the Author:

Ellen Distave
De zeelucht doet wonderen en als je er genoeg van binnen krijgt, kun je de wereld aan. Ellen groeide niet toevallig op aan de Oostendse Visserskaai en de Zeedijk en runt vandaag zowel een gezin als haar eigen boetiek met webshop. Lily, of Life’s Little Luxuries, grossiert in hebbedingen waar geen vrouw aan kan weerstaan. Zorgvuldig en met liefde uitgezocht. Dit is dan ook de plek waar al haar passies samenkomen.

Leave A Comment