Hou je van boeken lezen, tweedehands en ook van Oostende?  Queen Anne deelt haar favoriete literaire vindplekken graag met jullie!

1.DE WITTE ZEE

Oostende heeft uiteraard boekhandels, maar sinds de zomer van 2018 zijn we ook een origineel, gezellig tweedehands boekenwinkeltje rijker.

Boekenruilhuisje Oostende Visserskaai

Eva Cox werkte jarenlang in het Gentse Poëziecentrum en ook even bij Corman. Ze kent de andere kant van het boekenvak. Als podiumdichter betrad ze jarenlang literaire podia. Haar debuutbundel werd bekroond met de cultuurprijs Oost-Vlaanderen.

Praktisch:

  • Open op vrijdag, zaterdag en zondag, op feestdagen en tijdens schoolvakanties.
  • Adres: De Witte Zee, Wittenonnenstraat 49, Oostende.
  • Facebook: DE WITTE ZEE

 

2. BOEKENRUILHUISJES

Op verschillende locaties in Oostende hangen of staan kleine boekenkastjes die mooi beschilderd werden door kunstenaars. In die huisjes staat altijd een aanbod aan boeken van passanten die je zomaar kan meenemen naar huis. De bedoeling is wel dat je in ruil een eigen boek in de plaats zet.

De witte zee Eva Cox boeken Oostende

Ruilhuisje aan de Visserskaai, er staat er ook eentje dichtbij de tramhalte van het Marie-José plein.

Ik maak vaak een wandeling langs de huisjes om te snuisteren en een boek uit te kiezen dat ik graag zou willen lezen. Ik leg daarna een ander boek terug in de plaats. Er is altijd iets om uit te kiezen en ondertussen heb je een gezonde wandeling achter de rug.

Mijn favoriete geruilde boeken ondertussen:

  • Santa Montefiore – Als de Rododendron bloeit
    Dit boek gaat over vrouwen die een belangrijke beslissing nemen in hun leven.
  • David Lagercrantz – Wat ons niet zal doden
    Dit is een heel goede thriller. Je wil het boek gewoon in één keer uitlezen.

3. ’t LEESHUUS

Een bijzondere kleine stadsoase aan de Groentemarkt mét mooie boeken en warme mensen. Hier ontmoet je altijd wel iemand om een babbeltje te doen over het weer en … over boeken natuurlijk. Ik ga er heel graag naartoe op zondagmorgen.'t Leeshuus OostendeOm er een kop koffie te drinken, iets uit de boekenrekken te kiezen en rustig te lezen. In september vond de voorbije twee jaar ook het Woordzeefestival plaats in de schoot van ’t Leeshuus. Het gonst er dan een ganse dag met literaire activiteiten.

Praktisch:

Wil je nog meer lezen over deze bijzondere plek, lees dan zeker ook mijn vorige blog over deze bijzondere plek: http://ostendcityqueens.be/t-leeshuus-super-gezellig.