Mmmmm broodjes : Marcel – Mazure – Markies

Mmmmm broodjes

We werken met velen in het centrum van de stad, denk maar aan al het personeel dat aan de slag is in de winkels, banken, vele kantoren, stadhuis… en al die mondjes moeten ’s middags gevoed worden. Zelf hebben wij met de collega’s de gewoonte om zoveel mogelijk af te wisselen. Nu eens lekkers van thuis meebrengen en delen met elkaar, dan eens een efficiënte lunch en heel regelmatig kiezen we voor broodjes. Na vijf jaar werken in ’t stad kennen we zowat elke broodjes-kaart van buiten en hebben we onze favorieten. We delen met plezier onze toppers met jullie. Smakelijk!

3 toppers: Marcel – Mazure – Markies

Mazure

Al van in de jaren ’50 vind je Mazure in de Kapellestraat, in hetzelfde gebouw met hetzelfde interieur en uitgebaat door dezelfde familie.  Ze komen van ver naar hier voor de bekende préparé. Over de middag staat er vaak een rij, maar trek je daar niets van aan: ze werken niet alleen op een heel vriendelijke manier, maar zijn ook snel en efficiënt. Voor je het weet is het jouw beurt. De broodjes zijn klein en wij combineren het daarom graag met soep. Wat ons betreft de beste soep van ’t stad, welke soort ze ook op voorraad hebben, ze stelden nog nooit teleur.

Onze favoriet: broodje préparé met groentjes en een beker warme verse soep erbij voor slechts 1 euro // Kapellestraat 4 – Facebook

Marcel

Karine en Marcel baten al sinds ’85 een hun broodjeszaak uit, eerst in de Adolf Buylstraat en sinds iets meer dan 2 jaar in een vernieuwd pand in de Christinastraat. Ze hebben een groot aanbod charcuterie en kazen. Wanneer je hier een broodje kaas bestelt, krijg je kaas geserveerd die vers van de bol werd gesneden. Dat en hun lekkere bruine broodjes maken er het verschil er voor ons. Wanneer we niet weten wat gegeten – dat gebeurt wel eens – komen we telkens uit bij een “spaghetti bolognaise van Marcel”, want je kunt hier ook voor traiteurmaaltijden terecht.

Onze favoriet: broodje met vers gerookte zalm en uitjes // Christinastraat 41 Facebook

 

Markies

De nieuwste van de drie en wat een aanwinst! Markies ligt naast CC De Grote Post en op korte tijd vinden velen de weg naar zijn zaak. Heb je een dipje en nood aan een oppepper dan werkt zijn enthousiasme 10 x beter dan de strafste koffie. We overdrijven niet: doe de test en ga er een broodje halen, je komt sowieso buiten met een smile tot ver achter je oren! Origineel en heel lekker zijn de bagnat-broodjes: een soort grote ronde zachte pistolets die je met eender welk beleg kan kiezen. Elk broodje pakt hij grondig aan, je hebt in elk geval een paar uur geen honger meer… Sinds we de tiramisu er ontdekt hebben, kunnen we er nog moeilijk aan weerstaan.

Onze favoriet: bagnat smos met alles erop en eraan // Hendrik Serruyslaan 18 Facebook

 

Ook zeker de moeite

Ook de beste broodjes kan je al eens beu zijn. Afwisseling is plezant, daarom geef ik ook volgende aanraders nog mee.

  • O’de: voor een wrap en take-away cappuccino in de E.Beernaerstraat
  • Knapp Lekker Lang: voor de gezondste broodjes van Oostende in de Conterdam  (Zandvoordestraat 75)
  • Passe Vite: voor een take-away slaatje in de Herstraat
  • Gofro: een gezonde alternatieve croque met allerlei vullingen in de Kapellestraat
  • Flavours: bagels en gezonde sapjes in de Wittenonnestraat
  • Panos: voor een guilty-pleasure worstenbroodje in de Kapellestraat

 

By |2017-06-16T13:36:13+00:0016-06-2017|

About the Author:

Ellen Distave
De zeelucht doet wonderen en als je er genoeg van binnen krijgt, kun je de wereld aan. Ellen groeide niet toevallig op aan de Oostendse Visserskaai en de Zeedijk en runt vandaag zowel een gezin als haar eigen boetiek met webshop. Lily, of Life’s Little Luxuries, grossiert in hebbedingen waar geen vrouw aan kan weerstaan. Zorgvuldig en met liefde uitgezocht. Dit is dan ook de plek waar al haar passies samenkomen.

Leave A Comment